Diari La Veu del País Valencià
Gaspar nega el foc amic en el tracte a Rodríguez després de ser detingut i ho atribueix al erviosisme

El president de la Diputació de València, Toni Gaspar, considera que el tracte que va donar el PSOE al seu antecessor i alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, després de la seua detenció en l’operació Alqueria no era causat per cap batalla interna ni per “foc amic” sinó més aviat pel “nerviosisme”.

En els desdejunis de l’Agència EFE al Col·legi d’Advocats de València, Gaspar lamenta que els partits polítics, entre els quals inclou el socialista, s’hagen “carregat la presumpció d’innocència”, en molts casos a causa del “curtterminisme”.

El PSOE va suspendre de militància Rodríguez poc després de ser detingut en el marc de l’operació Alqueria i al principi es va oposar al fet que poguera presentar-se a les primàries per a repetir com a cap de cartell electoral del PSPV al seu municipi. Finalment, però, va optar per retardar aquestes primàries a l’espera que s’alce el secret de sumari i conéixer de què se l’acusa.

El president de la Diputació de València defensa aquesta última decisió del PSOE, ja que creu que “en situacions extraordinàries cal donar solucions extraordinàries”. “A vegades, si no exerceixes una solució extraordinària, no eres just tampoc”, destaca Gaspar, qui assegura que la situació de Rodríguez i la del seu antecessor, el popular Alfonso Rus, investigat en el cas Imelsa, “no són comparables”, encara que hi haja qui vulga ficar-ho tot al mateix sac.

No obstant això, considera que quan la Justícia et crida has d’anar a donar explicacions i veu “encertada” la decisió personal de Rodríguez de fer un pas enrere i apartar-se de la institució provincial “per a deslliurar-la del caos” que hauria sigut mantindre’s en el càrrec durant el procés judicial.

“La presumpció d’innocència està consagrada en la Constitució i no cal tocar-la”, assegura Gaspar i destaca que si tothom és innocent fins que es demostre el contrari, “és tothom”. Si als polítics se’ls demana que siguen “exactament iguals per a tot, també han de ser-ho per a açò”, assevera. “U és innocent fins que es demostra el contrari, no seré jo qui prostituïsca més la presumpció d’innocència”, adverteix.

Gaspar reclama prudència a l’hora de prendre decisions o fer declaracions sobre càrrecs investigats, perquè algunes d’aquestes decisions no tenen reparació encara que les persones siguen finalment absoltes. A més, recorda que “tots tenen família darrere”.

El dirigent provincial desitja que tant els partits com els polítics aprenguen de tot açò, encara que reconeix que costarà “moltíssim perquè ningú baixa del burro” i perquè “un titular posa nerviós a tothom”.

Gaspar recorda que els jutges i fiscals fan el seu treball, que és investigar, i que això no significa que la persona a qui investiguen siga ni culpable ni innocent. “El sainet ens el muntem nosaltres a través dels mitjans de comunicació per a interessos espuris”, critica. “No col·laboraré amb això més perquè, a més, he vist com es destrueix la gent i després, quan arriba l’hora de la veritat, se l’absol i ja no té reparació”, insisteix.

Comparteix

Icona de pantalla completa