Diari La Veu del País Valencià
Ciutadans obri un expedient d’expulsió a Punset perquè es va reunir amb Puigdemont a Waterloo

La Comissió de Règim Disciplinari de Ciutadans ha obert aquesta setmana un expedient d’expulsió a l’eurodiputada Carolina Punset –que precisament aquest dissabte ha fet pública una dura carta contra la formació– perquè es va reunir amb Carles Puigdemont a Waterloo (Bèlgica) aquest 9 d’octubre. Segons fonts de Ciutadans a Europa Press, per a fer aquest viatge va utilitzar un cotxe oficial del Parlament Europeu.

Segons recull Europa Press, el partit liderat per Albert Rivera ha enviat a primera hora d’aquest dissabte una notificació a Punset en què se li anuncia l’obertura d’un expedient disciplinari per una falta ‘molt greu’, que comporta l’expulsió. Fonts del partit detallen a l’agència que el motiu de l’expedient és el viatge fins a Waterloo en un cotxe oficial del Parlament Europeu per a mantindre una reunió amb Puigdemont. “Tenim constància que va visitar Puigdemont amb mitjans del Parlament Europeu i per això se li va obrir un expedient”, assenyalen des del partit.

Ha sigut també aquest dissabte quan l’eurodiputada i abans síndica de Ciutadans a les Corts ha fet públic que abandonarà el partit, però no per l’expedient d’expulsió, sinó per iniciativa pròpia. Punset ha escrit una dura carta publicada com a primícia per eldiario.es aquest dissabte. En la missiva, critica la deriva ‘masclista’, ‘espanyolista’ i ‘ultraliberal’ de la formació, amb la qual actualment “no comparteix la majoria de les decisions orgàniques i, sobretot, polítiques”. “Seguisc sense entendre com algú pot gitar-se sent socialdemòcrata i alçar-se sent ultraliberal. És com si el Partit Popular demà s’alçara socialista”, argumenta. De fet, afirma que amb les decisions que ha pres la direcció de Ciutadans han convertit la formació en “la marca blanca del PP”.

La formació assegura que no ha rebut cap notificació de l’eurodiputada. El que sí que ha rebut, segons avança eldiario.es, és una resposta de Punset al correu de la direcció del partit, on destaca que llegeix “sense molta sorpresa” el seu missatge.

En el correu electrònic, publicat també per eldiario.es, Punset remarca que no caldrà incoar l’expedient perquè “aquest matí ja havia enviat carta als mitjans de comunicació per a anunciar que demanava la meua baixa al partit”. A més, de manera irònica, destaca la “casualitat” d’obrir aquest expedient “quan se sap que participaré en un programa de televisió que no sol ser del gust del partit” [un programa de TV3]. L’eurodiputada envia el missatge també als responsables de l’afiliació al partit, perquè se la done de baixa.

Comparteix

Icona de pantalla completa