Diari La Veu del País Valencià
Carcaixent preparada per a convertir Granada en fallera
RedactaVeu / Agències / Carcaixent

Vora 1.300 fallers de Carcaixent prendran els carrers de Granada els dies 26 i 27 d’abril per a reviure les Falles 2014 i mostrar aquestes festes als granadins amb cercaviles, ofrena a la Mare de Déu, focs artificials i la crema d’una falla de deu metres d’alçada.

Així ho ha assegurat el president de la Junta Local Fallera de Carcaixent, José Enrique Amores, qui ha indicat que amb la iniciativa ‘Falles a Granada’ es pretén donar a conèixer la cultura, llengua i tradicions valencianes.

Durant la Pasqua del passat any, aquests fallers ja van estar a Àvila, on la llavors fallera major té vincles, i fins on es van traslladar uns 600 festers pertanyents a les 13 comissions falleres que hi ha a Carcaixent.

Segons Amores, encara que enguany hi havia possibilitat de repetir l’experiència a Granada, Logronyo o Venècia, finalment es va triar la ciutat andalusa, fins on es traslladaran vora “1.300 fallers en 20 autobusos i cotxes particulars”, així com diversos camions amb els ninots que conformaran la falla.

Els fallers, entre els quals estaran la fallera major de Carcaixent i la de cadascuna de les 13 comissions falleres de la localitat, arribaran a Granada la matinada del 26 d’abril, on, a primera hora, seran rebuts per les autoritats i s’efectuarà la simbòlica plantà de la falla a l’esplanada del Palau de Congressos.

Aqueixa mateixa vesprada, es distribuiran 500 litres del còctel conegut com ‘aigua de València’ (que porta suc de taronja, cava, vodka, ginebra, sucre i gel), orxata i suc de taronja, i se celebrarà un concurs de paelles i una revetlla després del sopar.

El diumenge se celebrarà una ofrena de flors a la Mare de Déu dels Desemparats, de la qual els fallers portaran fins a Granada una rèplica, una missa a la Catedral d’aquesta ciutat andalusa i una paella gegant per a 2.000 persones cuinada pel restaurador Galbis.

Falla plantada l’any passat a Àvila

A les 14 hores no faltarà la tradicional mascletà valenciana, que dispararà la pirotècnia Martín, de Motril (Granada).

Per a finalitzar les celebracions, a les 21 hores i després de cercaviles amb música que es realitzaran a la vesprada, es dispararà un castell de focs artificials i es cremarà la falla.

El monument faller tindrà un cos central de deu metres d’alçada que simula una bandolera i estarà format per ninots cedits per cadascuna de les 13 comissions falleres de Carcaixent.

Comparteix

Icona de pantalla completa