Diari La Veu del País Valencià
Fabra rectifica i no elimina les línies en valencià del col·legi Pare Català
ACN / València

En roda de premsa posterior al ple del Consell, Ciscar ha explicat que la conselleria ha arribat a un principi d’acord amb pares, mares i la direcció del centre perquè així siga i que per a l’any vinent hi haja tres aules de valencià i una en castellà en els dos primers cursos d’infantil. El govern de Fabra es fa enrere així de la seua decisió inicial.

Ciscar ha remarcat que la solució de posar un nou professor per als quatre alumnes és “temporal” atès que l’any vinent ja es podrà oferir una nova línia en castellà al centre.

Els pares i mares d’alumnes d’infantil de 3 anys del Centre Públic Pare Català de València varen decidir el passat 5 de març en assemblea interposar un recurs contenciós-administratiu al Tribunal Superior de Justícia (TSJ) del País Valencià contra la decisió del govern d’Alberto Fabra de canviar a meitat de curs una unitat escolar en valencià a causa del recurs d’alçada interposat per quatre famílies que volen escolaritzar els fills en castellà.

El col·legi, situat al barri de Benimaclet, havia aconseguit per aquest curs obrir una nova unitat en valencià després d’una consulta prèvia amb els pares, amb una opció majoritària de famílies que demanen ensenyament en valencià en primera opció durant el període d’admissió.

Els pares denunciants al·leguen que no estaven informats del canvi de programa a valencià abans del període de matriculació. Per aquest motiu, les dos famílies varen interposar el passat 14 de juny un recurs d’alçada on demanen l’anul·lació del procediment de canvi de programa lingüístic pel qual s’obria una tercera línia en valencià.

La conselleria d’Educació ha donat el termini d’un mes al centre escolar per dur a terme el canvi de línia educativa d’una de les tres unitats educatives, obligant 21 alumnes a canviar de programa lingüístic a meitat de curs en contra de la voluntat de les famílies.

Comparteix

Icona de pantalla completa