Diari La Veu del País Valencià
El Ministeri de Sanitat porta a la Fiscalia l’associació de Pàmies per promoure una solució miraculosa contra l’autisme

La ministra de Sanitat, María Luisa Carcedo, ha anunciat aquest mateix dijous que presentaran una denúncia a la Fiscalia contra l’associació de Josep Pàmies, Dolça Revolució, per promoure un producte per a curar l’autisme. El producte, batejat com MMS (‘suplement mineral miraculós’ o ‘solució mineral miraculosa’), està prohibit des de 2010 per l’Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris.

Carcedo ha fet aquest anunci en la comissió de Salut al Senat, on ha dit que el govern espanyol “no es quedarà impassible” davant l’actuació de persones que facen “publicitat enganyosa o frau” amb remeis per a malalties. “Hui mateix presentarem una denúncia pel risc per a la vida i per a la salut que suposa la venda o publicitat del producte”, ha anunciat. L’associació va organitzar un acte diumenge a Balaguer sobre l’autisme i el Departament de Salut ja va obrir un expedient sancionador.

La ministra de Sanitat ha anunciat que volen que la justícia actue contra Josep Pàmies i l’entitat Dolça Revolució per promoure i fer publicitat d’un producte que “cura l’autisme”. Carcedo ha avisat que no permetran que es faça difusió sobre productes d’aquest tipus i ha dit que aquest mateix dijous presentaran la denúncia davant la Fiscalia. La ministra defensa que l’objectiu és “protegir la salut de les persones”.

Dolça revolució va organitzar un acte sobre autisme diumenge passat, 14 d’octubre, a Balaguer (la Noguera, a la demarcació de Lleida). La conselleria de Salut catalana havia advertit els organitzadors que no estava permés fer-lo però, igualment, es va celebrar. Des de la conselleria van recordar que el producte que promou l’associació “és nociu per a la salut si s’ingereix”. A més, està prohibit des de 2010 per l’Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris.

Comparteix

Icona de pantalla completa