Diari La Veu del País Valencià
València tanca els cementeris, parcs i jardins a causa de l’alerta taronja de pluges

L’Ajuntament de València ha tancat aquest dijous al públic els parcs i jardins de la ciutat que tenen una tanca al voltant davant la situació d’alerta taronja per pluges decretada per l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet). Segons l’Aemet, l’avís taronja per persistents pluges podria deixar 40 litres per metre quadrat en una hora i 150 litres per metre quadrat en 12 hores.

Els jardins afectats són els de parc de l’Oest, el d’Orriols, el Jardí de Polifil, el parc de Marxalenes, el de les Hespèrides, els jardins de Monfort, el jardí Antoni Suárez, Benicalap, Aiora, el jardí Professor Antonio Llombart, els jardins de Vivers, Rafael Cort, Antic Hospital Pare Jofré, Franco Tormo, La Rambleta, Alfred Candel i la plaça del Cedre. La regidora de Parcs i Jardins, Pilar Soriano, ha explicat que davant les previsions i l’alerta per pluja “la prioritat màxima és la seguretat de la ciutadania”, segons un comunicat remés pel consistori valencià.

L’Ajuntament recomana a la població “no romandre en espais arbrats i circular amb precaució mentre dure la situació d’alerta taronja”. Segons les fonts, hi haurà brigades de guàrdia, tant de les contractes municipals de manteniment de jardins com de la resta de serveis municipals.

Els cementeris de la ciutat també han sigut tancats als visitants al voltant de les 15 hores d’aquest dijous. Demà, divendres, segons siga l’evolució de l’oratge s’avaluarà la possibilitat d’obrir-los de nou al públic, segons ha indicat el consistori. Això no obstant, els serveis funeraris no estaran subjectes a aquest tancament en cas que hagen d’acudir als cementeris de València.

Comparteix

Icona de pantalla completa