Diari La Veu del País Valencià
Air Nostrum registra un increment del 10% en el nombre de passatgers

Air Nostrum ha registrat un increment del 10% en el nombre de passatgers entre gener i setembre de 2018, amb 56.900 vols operats i un “rècord històric” d’ocupació d’un 73,7% dels seus avions. Amb aquestes xifres, la direcció de l’aerolínia franquiciada d’Iberia destaca que “es recuperen nivells de fa set anys”.

Air Nostrum ha signat aquest dimecres 17 d’octubre el quart conveni col·lectiu de terra i tripulants de cabina. Durant els nou primers mesos, els seus avions han transportat més de 3,58 milions de viatgers, la qual cosa suposa un creixement de quasi un 10% respecte al mateix període de 2017. L’índex d’ocupació dels seus vols aconsegueix un 73,7%, un “rècord històric” de 5,5 punts per sobre del nivell de l’any passat.

En l’evolució del trànsit hi ha un “punt culminant” en agost, mes en el qual, “per primera vegada en la història”, la companyia va superar el 80% d’ocupació, amb un avanç de cinc punts pel que fa al huité mes de 2017. Per a fer front a aquest repunt de la demanda, l’aerolínia amb seu a València ha llogat alguns avions i ha reforçat la seua plantilla amb un total de 17 nous pilots i 75 tripulants de cabina de passatgers.

De fet, al llarg de 2018 ha realitzat més d’un centenar de contractacions, 92 d’elles per a personal de vol. En aquest període també ha promocionat 21 comandants, als quals se sumaran altres sis en els pròxims mesos. Precisament, la direcció i els representants d’USO, UGT i CCOO han subscrit aquest dimecres el IV conveni col·lectiu de terra i tripulants de cabina de passatgers.

Cinc nous reactors de 100 places

Pel que fa a la flota, Air Nostrum ha rebut des de gener d’enguany cinc nous reactors CRJ 1000 de 100 places del fabricant canadenc Bombardier.

Davant d’aquestes xifres, el president, Carlos Bertomeu, ha valorat “molt positivament” la progressió de 2018: “Aquestes dades demostren que la companyia segueix creixent en activitat i ocupació i continua mantenint intacta la seua vocació de liderar l’aviació regional europea”.

Comparteix

Icona de pantalla completa