Diari La Veu del País Valencià
L’Institut Geogràfic Nacional rebaixa la magnitud del terratrèmol registrat al golf de València

L’Institut Geogràfic Nacional (IGN) ha rebaixat la magnitud del terratrèmol registrat aquest dimecres a les 04.51 hores al golf de València, encara que manté la profunditat del seu origen en 11 quilòmetres i la intensitat màxima percebuda per la població en III. Així, la magnitud passa de 4 a 3,8.

El portaveu de la Xarxa Sísmica Nacional de l’IGN, Emilio Carreño, ha explicat a Europa Press que es tracta del quart sisme registrat al mateix lloc, a 48 quilòmetres al nord del Cap de Sant Antoni, en els últims dos dies, després que el dilluns 15 es detectaren tres terratrèmols de magnituds 2,5, 2,8 i 2,9.

El tremolor s’ha deixat sentir a les localitats de Manises i Paterna (l’Horta Oest); Cullera i Sueca (la Ribera Baixa), i Alacant amb una intensitat entre V i III i en menor mesura a les poblacions d’Alboraia i Burjassot (l’Horta Nord); Alfafar (l’Horta Sud); a Gandia i a la seua platja (la Safor), i a València.

No obstant això, el portaveu ha afegit que els geògrafs han indicat que quan es produeixen sismes en eixa zona “generalment no hi ha rèpliques”, de manera que encara desconeixen què pot suposar aquesta situació. “Hem estudiat les falles actives a la zona i no coincideixen amb cap d’elles. Hem calculat també com es mou i tampoc no coincideix amb les més pròximes”, ha indicat Carreño.

Així mateix, ha apuntat que no es descarta que “senzillament” es tracte d’un lliscament submarí que haja provocat un alliberament d’energia de magnitud 3,8. “Hem d’analitzar si ha sigut provocat per una falla o bé per un gran lliscament de la plataforma continental”, ha comentat. En tot cas, ha descartat que aquest moviment sísmic tinga “res a veure” amb els terratrèmols registrats davant les costes de Vinaròs en agost i setembre de 2013 a la falla d’Amposta, que està “molt més a dalt” d’aquesta zona.

Comparteix

Icona de pantalla completa