Diari La Veu del País Valencià
Illa del Xúquer concedeix a Norbert Blasco el Guardó Murta 2014

RedactaVeu / Alzira

Un any més, l’Associació Cultural Illa del Xúquer, ha presentat el Guardó Murta que, amb motiu de commemorar la diada del 25 d’abril i la col·laboració de la Coalició Compromís per Alzira, pretén reconèixer l’esforç de les persones, organitzacions i col·lectius que han treballat i treballen en benefici del progrés i de la cultura d’Alzira i del País Valencià.

La Presidenta de l’associació, Natura Colomer, a la roda de premsa convocada a l’efecte al pati del Museu Municipal d’Alzira, va anunciar que en la huitena edició d’aquest Guardó, es vol reconèixer els mèrits tan rellevants que concorren en Norbert Blasco i Gil.

El regidor portaveu de Compromís per Alzira en l’ajuntament, Diego Gómez, va destacat en l’acte quatre aspectes que concorren en Norbert Blasco: la defensa del patrimoni natural, la importància de les persones en la vessant educativa, l’impuls de l’escola en valencià i el seu activisme cultural.

A la biografia de Norbert Blasco es troben fets puntuals com la participació i constitució del Grup dels 13 en el descobriment del Vas d’Alzira l’any 1965. També va obtenir el ‘Trofeo de Oro’, màxim guardó dels programes educatius de RTVE a l’any 1979. Amb l’import d’aquest premi va traure a la llum una façana tardomedieval: la Casa de l’Empenyorament, actual Seu del Museu de la Ciutat, en la creació del qual tingué Norbert un paper determinant.

Blasco fou un dels fundadors del Col·lectiu de Mestres de La Ribera, antecedents dels Moviments de Renovació Pedagògica. La major part de la seua producció escrita ha estat de caire didàctic, amb dos objectius ben clars: l’aproximació al coneixement del propi medi històric i la contribució a la normalització lingüística del País Valencià. També ha escrit una trilogia on recull narracions de tradició oral. Actualment, és membre de l’Associació Gaspar Dies per a la defensa del Patrimoni Històric-artístic de La Ribera.

L’acte de lliurament del Guardó Murta 2014 tindrà lloc a l’Auditori de la Casa de Cultura d’Alzira el pròxim dijous 3 d’abril, a les 20.30 hores on està prevista l’actuació musical del grup format per joves músics alzirenys conegut com Musicalm.

Comparteix

Icona de pantalla completa