Diari La Veu del País Valencià
Estañ assegura que la tria de candidats per a les eleccions comptarà, com sempre, amb la veu de les bases

No han passat ni 24 hores des que Podem va anunciar la candidatura de Dalmau per a la Generalitat i les primeres diferències entre l’exsecretari general Antonio Montiel i l’actual, Antonio Estañ, ja s’han deixat veure als passadissos de les Corts. A primera hora d’aquest dimecres abans del Ple, Montiel ha vist com un “error” la decisió d’aquest dimarts perquè significa “anticipar-se en l’ordre de les llistes” i deixar en menys poder de decisió les bases.

Estañ, per la seua part, no ha entés aquestes declaracions perquè, tal com ha indicat, Montiel ha participat en aquest procés en altres ocasions “i no va haver-hi cap crítica”. “El sistema participatiu és el de sempre. Es tracta d’unes primàries en les quals les bases poden votar i modificar el que desitgen. Per tant, són les bases les que decideixen amb els seu vots”, ha manifestat el portaveu de Podem.

Així mateix, ha volgut matisar que el fet que s’haja fet pública la candidatura de Dalmau no significa que no hi haja més, però que aquesta informació es donarà a conèixer aquest dijous. “Esperem que hi haja moltes candidatures que aglutinen totes les sensibilitats que existeixen al partit”, ha indicat.

Respecte al seu futur polític, Estañ ha explicat que quan finalitze el seu mandat com a diputat el proper mes de març –quan es dissoldran les Corts– es dedicarà exclusivament al seu paper com a secretari general de la formació fora de les institucions. Aquesta decisió ja feia temps que el líder la venia anunciant i ha indicat que és la millor opció “per a repartir responsabilitats”.

Comparteix

Icona de pantalla completa