Diari La Veu del País Valencià
La Policia intervé obres falsificades de Sorolla, Pinazo, Lahuerta i Benlliure llestes per a ser subhastades a Madrid

El Grup de Patrimoni Històric de la Policia de la Generalitat ha participat en una operació que ha permés intervindre cinc obres falsificades dels artistes valencians Joaquín Sorolla, Ignacio Pinazo, Genaro Lahuerta i José Benlliure llestes per a ser subhastades a Madrid.

La unitat adscrita al Cos Nacional de Policia al País Valencià va iniciar l’operació en juliol amb la Prefectura Superior de Policia de Balears i investiga quatre persones com a suposades autores de delictes d’estafa i contra la propietat intel·lectual.

Segons informa aquest dimarts la Generalitat, se’ls investiga per comercialitzar les obres a través d’una casa de subhastes de Madrid amb un preu d’eixida de més de 7.000 euros.

Durant aquest any, el grup policial ha confiscat ja 1.672 objectes per valor de 237.407,75 euros, entre els quals es troben tant obres d’art falsificades com objectes arqueològics sostrets de jaciments. Durant 2018 s’han intervingut 35 pintures, 7 escultures, 5 monedes, 1 rellotge, 43 taulells i 1.581 objectes arqueològics, campanes i peces d’ivori.

A més, s’han realitzat 147 inspeccions que han tingut com a resultat la detenció d’una persona mentre que 47 han sigut investigades per presumpte delicte d’estafa, contra la propietat intel·lectual i per robatori amb força. En total, s’han identificat 631 persones i s’han controlat un total de 91 vehicles, segons les mateixes fonts.

Comparteix

Icona de pantalla completa