Diari La Veu del País Valencià
Vox acusa els jesuïtes d’haver-li censurat el míting a la seua escola de València

La direcció del partit de dreta radical Vox no ha tardat a mostrar disconformitat amb la decisió de les Escoles de Sant Josep de València, propietat dels jesuïtes, de cancel·lar el míting que la formació tenia previst celebrar el 24 d’octubre al saló d’actes del seu col·legi. De la mateixa manera que el van anunciar, Vox penjava fa unes hores un missatge de Twitter en què acusava la Companyia de Jesús de “censurar” el seu acte polític: “L’acte de Vox a les escoles S.José-Jesuitas ha sigut cancel·lat per la direcció del centre mitjançant una telefonada i una piulada, malgrat estar abonat l’import del lloguer del saló, al·legant raons de seguretat i polítiques”.

Aquest dilluns la direcció del centre escolar que dirigeixen els jesuïtes a València decidia anul·lar l’acte que Vox tenia previst celebrar a la seua escola per “raons de seguretat i polítiques”, segons va explicar el director als mitjans. I és que, poques hores després que el partit de Santiago Abascal anunciara en les seues xarxes socials el míting, bona part de la comunitat educativa del centre va fer palés el seu malestar per la celebració d’aquest acte. Per aquesta raó, l’escola amb un missatge de Twitter posava punt i final a la polèmica dilluns al matí comunicant que el míting finalment no se celebraria.

Aquesta decisió no ha agradat a Santiago Abascal, que ha acusat els jesuïtes de València de covards en un missatge penjat al seu mur de Twitter. Un poc més enllà ha anat el president de Vox a València, José María Llanos, qui recorda a la Companyia de Jesús que “Roma no paga traïdors”. Llanos assegura, a més, que Vox “rebentarà València” el pròxim 24 d’octubre “pel bé de València i d’Espanya”. En aquest moment, el partit ultradretà està buscant local per a celebrar el míting al qual estava prevista l’assistència d’Abascal, Llanos i José Antonio Ortega Lara.

Comparteix

Icona de pantalla completa