Diari La Veu del País Valencià
Sanitat confirma que l’alcalde del PP d’Oriola va cobrar durant sis anys un sou de 50.000 euros sense anar a treballar

La portaveu adjunta de Compromís a les Corts, Mireia Mollà, ha revelat aquest dimarts que la Conselleria de Sanitat disposa de tres informes oficials que “corroboren que l’alcalde d’Oriola, Emilio Bascuñana, va cobrar sense treballar en la direcció territorial de Sanitat d’Alacant”. La informació feta pública el passat mes de maig ha sigut ara confirmada per la Conselleria amb tres informes resultants de l’expedient informatiu obert el passat mes de juliol, una documentació que ara ha arribat a mans de la parlamentària de Compromís.

Per a Mollà, els informes revelen unes “evidències tan contundents de la indecència en la carrera política de Bascuñana i de les seues flagrants mentides no li queda una altra opció a l’alcalde d’Oriola que dimitir”. Segons explica la parlamentària de Compromís, “tant la direcció territorial de Sanitat a Alacant com el departament de Recursos Humans de la Conselleria i com el departament de Salut d’Oriola han certificat en els seus informes que Bascuñana va estar cobrant durant sis anys sense acudir al seu lloc de treball en la direcció territorial de la Conselleria de Sanitat a Alacant”.

Segons explica la diputada de Compromís, l’alcalde del PP, Emilio Bascuñana, va cobrar 50.000 euros anuals bruts durant eixos anys en què no consta, per a cap dels tres organismes oficials que han realitzat els informes, cap activitat ni la seua presència física la Direcció Territorial.

“Estem davant una situació fraudulenta que Bascuñana no ha sabut explicar –ha afegit Mollà– i que l’inhabilita políticament per a continuar exercint un càrrec públic. Davant la negativa de Bascuñana d’assumir les seues responsabilitats i dimitir el torn ha de ser del Partit Popular, que té l’obligació d’exigir a l’alcalde d’Oriola que deixe els seus càrrecs. Mentre no actuen en aquest assumpte, tant Bonig com Casado seran còmplices de donar empara a la indecència que contínua embrutant la imatge d’Oriola”, ha assegurat la portaveu adjunta de Compromís.

Per a Mollà “també Ciutadans queda en evidència perquè van ser els culpables que la moció de censura per a tirar a Bascuñana de l’Alcaldia d’Oriola no obtinguera els suports necessaris per a seguir avant. Ciutadans ha de replantejar-se la seua postura a l’Ajuntament d’Oriola si no, acabaran la legislatura sent la crossa necessària de la indecència del PP”.

Comparteix

Icona de pantalla completa