Diari La Veu del País Valencià
Els Jesuïtes cancel·len un acte de Vox anunciat en el seu col·legi de València

El partit d’ultradreta Vox s’ha quedat, de moment, sense espai per a fer el seu míting a València. El col·legi Escoles Sant Josep, pertanyent a la Companyia de Jesús (Jesuïtes), ha cancel·lat l’acte que tenia previst celebrar el partit liderat per Santiago Abascal al saló d’actes de l’escola el pròxim dimecres 24 d’octubre a les 20.00 hores. El míting tenia confirmada l’assistència d’Abascal, José Antonio Ortega Lara i José María Llanos.

Vox va anunciar aquest diumenge la celebració de l’acte a través de les seues xarxes socials. El despagament entre la comunitat educativa del col·legi dels Jesuïtes a València no va tardar a fer-se notar. El desacord mostrat per treballadors, pares i antics alumnes per la cessió d’aquest espai al partit de dreta radical ha portat a la direcció del centre a cancel·lar l’acte.

La conformació de la cancel·lació de l’acte l’ha feta oficial aquest matí el compte de Twitter de les Escoles Professionals Sant Josep amb el següent missatge: “Bon dia. Us informem que l’acte de Vox València no se celebrarà en les instal·lacions de les @escuelassj. Us agraïm a tota la comunitat educativa la vostra inquietud mostrada. Una abraçada.”

El director del centre ha indicat a EFE que el protocol de l’escola estableix que qualsevol partit polític o sindicat legalment constituït pot utilitzar les instal·lacions, que estan obertes a actes polítics o d’interés social. “Tothom ha gaudit de les nostres instal·lacions”, ha recordat Rodríguez, però es tracta d’una institució religiosa que vol estar “per damunt dels partits” i treballar per “la reconciliació”, i els moments actuals són de “forta tensió política, d’unes posicions en contra d’unes altres i d’exclusió”, ha argumentat.

A més, malgrat que les instal·lacions són grans, amb un saló amb capacitat per a mil persones, s’ha temut que la convocatòria de l’acte desborde aquest aforament i es puguen produir problemes de seguretat. En aquest clima de tensió política “ja no val” el protocol del col·legi d’estar oberts a tots i s’ha decidit per la postura contrària, segons el seu director, que ha recordat que l’escola compta amb 2.400 alumnes de totes les tendències i posicions polítiques. “L’ambient polític és tan tibant, tan excloent, tan difícil, que no volem veure’ns arrossegats en una lluita partidista, ni amb aquest partit ni amb cap”, ha conclòs.

Comparteix

Icona de pantalla completa