Diari La Veu del País Valencià
‘Vertigen’, una història absolutament real i absolutament inventada sobre RTVV

RedactaVeu/ València.

El 5 de novembre de 2013 Andreas, un periodista grec, va arribar a València i es va trobar immers en un dels mesos més convulsos dels últims anys al país. Aquell mateix dia el Govern valencià va decidir tancar Radiotelevisió Valenciana a les poques hores de conèixer la sentència del Tribunal Superior de Justícia que anul·lava l’ERO amb què van ser despatxats vora mil empleats. Hi va haver manifestacions al carrer, revoltes televisades, reunions secretes o públiques o totes dues coses a l’hora. El reporter, que havia treballat en la televisió pública del seu país, ho va reviure tot de ben a prop. I hi va saber dels despropòsits i tripijocs polítics, del descrèdit dels mitjans públics, i de les activitats coercitives dels grups d’extrema dreta, amb qui topeta.

Vertigen té la mirada del periodista grec i d’Esperança Camps i Empar Marco. Totes dues són periodistes que han viscut i han sentit des de diferents perspectives el tancament de la ràdio i la televisió valencianes. Una com a redactora de RTVV i l’altra com a corresponsal de TV3. Aquest doble punt de vista s’ha posat al servei de la narració. Una història absolutament real i absolutament inventada, que busca aproximar-se a la veritat des de la ficció, des del conscient i el subconscient.

La novel·la Vertigen d’Esperança Camps i Empar Marco, editada per Sembra Llibres, s’ha donat a conèixer en roda de premsa aquest divendres 28 de març al c/ Adressadors, núm. 13, 2n pis- porta 3 de València. La presentació pública es farà el 2 d’abril a les 19 hores al Col·legi Major Rector Pesset, plaça del Forn de Sant Nicolau, 4 de València, amb la intervenció de Sergi Pitarch, president de la Unió de Periodistes Valencians.

Empar Marco i Esperança Camps (dreta) aquest divendres a València. Foto: ACN

Les autores

Esperança Camps és periodista de RTVV des del 1989. Va resultar afectada per l’ERO. Té publicades un bon grapat de novel·les com Enllà de la mar, Quan la lluna escampa els morts, El cos deshabitat o Col·lecció particular. Ha guanyat els premis Joanot Martorell, Ciutat d’Alzira, Vicent Andrés Estellés, El lector de l’Odissea i Ciutat de Xàtiva.

Empar Marco ha treballat en l’administració valenciana, en la revista Dise de la Universitat de València i en RTVV als seus inicis. Ha sigut corresponsal de Catalunya Ràdio, l’Avui, La Vanguàrdia i, des de fa onze anys ho és de TV3.

Comparteix

Icona de pantalla completa