Diari La Veu del País Valencià
El 94% dels judicis d’Alacant amb tribunal popular celebrats entre 2017 i 2018 van concloure amb veredicte de culpabilitat

El 94% dels 16 judicis celebrats mitjançant el procediment de jurat popular a l’Audiència Provincial d’Alacant durant l’any 2017 i els nou primers mesos de 2018 va acabar amb veredicte de culpabilitat, segons dades que ha publicat el Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià amb motiu del sorteig biennal per a la borsa de possibles jurats per als propers dos anys que va realitzar recentment.

En total, l’Audiència Provincial ha celebrat en aquestos dos anys (2017 i 2018 fins al mes de setembre) setze judicis en els quals va intervindre el jurat popular, procediment pel qual, entre uns altres, es jutgen delictes d’homicidi, assassinat, suborn, violació de domicili i malversació de cabals públics. En tots es va emetre veredicte de culpabilitat, a excepció d’un d’ells, en el qual el jurat va declarar els acusats innocents.

Un dels judicis haurà de repetir-se en desembre després que el TSJ valencià l’anul·lara pels problemes tècnics que es van donar en l’enregistrament de les vistes. En l’últim trimestre de l’any se celebraran tres judicis més, que ja estan assenyalats, un en octubre i dos en novembre.

L’Audiència Provincial d’Alacant va celebrar recentment el sorteig biennal per a triar els integrants de la borsa de candidats a jurat per als judicis que se celebraran en els dos propers anys (2019-2020).

En el cas d’Alacant han sigut triats 3.500 ciutadans seleccionats per mostreig aleatori del total del cens de la demarcació de majors de 18 anys, que ascendeix a 1.227.589 persones, segons dades facilitades per la Delegació Provincial de l’Oficina del Cens Electoral.

Una vegada celebrat el sorteig, s’ha enviat una comunicació als triats perquè tinguen coneixement de la seua inclusió en la llista de jurats i puguen al·legar en cas que els afecte alguna de les situacions d’incompatibilitat, incapacitat o excusa que recull l’article 8 de la Llei del Jurat.

Comparteix

Icona de pantalla completa