Diari La Veu del País Valencià
Mirar la televisió als hospitals públics valencians serà gratuït a partir de 2019

La Conselleria de Sanitat convertirà en gratuït a partir de febrer de 2019 el servei de televisió, que actualment té un cost aproximat quatre euros diaris per als pacients i que és gestionat per empreses concessionàries en tots els hospitals del País Valencià.

La consellera de sanitat Ana Barceló ha assegurat que aquesta mesura s’emmarca dins del pla de dignificació i humanització de les infraestructures sanitàries, que busca “el major benestar de l’usuari de la sanitat pública i la universalització del servei, públic i gratuït”.

Amb la finalització del contracte d’instal·lació i explotació del servei de telefonia pública, internet i televisió el pròxim febrer, la prestació del servei es durà a terme de forma gratuïta i, per tant, el manteniment de les televisions correrà per compte de la Conselleria de Sanitat, ha afirmat la consellera.

Barceló ha assenyalat també que tenint en compte que l’estada mitjana en els hospitals ronda els sis dies, la gratuïtat del servei de televisió suposa un estalvi mitjà per al pacient de 24 euros durant la seua estada hospitalària.

Segons els càlculs de Sanitat, convertir el servei en gratuït suposaria un cost per a les arques públiques proper als 1,2 milions d’euros per als vint departaments de salut de gestió directa (7.400 llits), obtingut a partir d’un cost unitari de l’equip de 300 euros més els costos de reposició, amortització i el manteniment necessari.

L’objectiu d’aquesta mesura és “no solament fer més suportable l’estada del pacient sinó també reconéixer la preocupació global pel seu benestar i “universalitzar tots els serveis, tant sanitaris com complementaris, de l’estada, de manera que s’acabe amb qualsevol necessitat de copagament per part de l’usuari”, ha emfatitzat Barceló.

Accés a internet

A banda de convertir en gratuït el servei televisiu, la Conselleria treballa en una ampliació de la xarxa sense fil per a oferir també accés a Internet des de dispositius de pacients i visitants. Açò inclou la possibilitat d’utilitzar el servei de connexió a Internet gratuït oferit per Sanitat, amb algunes limitacions: solament es preveu un nombre màxim de connexions simultànies de pacients en cada punt d’accés.

L’ample de banda de la connexió a Internet dedicat a trànsit de navegació per al ciutadà estarà anualment a un màxim d’un 3%, ja que la prioritat és proveir servei d’accés a xarxa d’ús professional.

Comparteix

Icona de pantalla completa