Diari La Veu del País Valencià
El PP cita Montón al Senat perquè done explicacions sobre el finançament del PSPV

El PP va a incloure l’exministra de Sanitat Carmen Montón en el pla de treball de la Comissió d’Investigació del Finançament dels Partits Polítics del Senat, on pretén que declare abans de final d’any per a aclarir aspectes del finançament dels socialistes valencians.

Segons ha explicat aquest dijous el portaveu del grup popular en aquesta comissió, Luis Aznar, Montón no serà citada en qualitat d’exministra sinó per haver ocupat la Secretaria de Moviments socials i ONG del PSPV-PSOE entre 2000 i 2004.

El grup parlamentari popular manté oberta una línia d’investigació, en el marc d’aquesta comissió que gestiona en solitari en la Cambra alta, sobre la trama de suposat finançament irregular del PSPV entre 2007 i 2011. De fet, les compareixences previstes per a les pròximes setmanes seran de persones vinculades a les empreses valencianes presumptament utilitzades per a aquestes pràctiques.

Aznar també ha avançat que en una de les seues pròximes reunions la comissió aprovarà, a instàncies del PP, la compareixença del president de Correus, Juan Manuel Serrano, que va ser cap de gabinet del president del govern espanyol, Pedro Sánchez.

Els populars justifiquen el seu testimoni per a completar les indagacions que duen a terme sobre les pràctiques de “crowdfunding” en el PSOE, en concret per part de la candidatura de Sánchez quan va concórrer a les primàries que li van donar el lideratge del partit.

Aznar ja va interrogar el passat 9 de març alguns responsables de l’Associació Bancal de Roses, plataforma des de la qual es van recaptar fons per a la campanya de Sánchez, i aleshores va concloure que es va produir “una situació d’irregularitat” en aquesta campanya interna.

Comparteix

Icona de pantalla completa