Diari La Veu del País Valencià
‘Rescatar’ les famílies sense ingressos costaria la meitat que salvar autopistes
La Marea

Per a Cáritas, amb els 2.600 milions es podria acabar amb la pobresa severa i al seu judici és una xifra “clarament assumible” per part de l’executiu de Mariano Rajoy. L’organització demana que els diners es destinen a un “salari social”.

Segons l’informe, elaborat per la Fundación Foessa, més d’11 milions de persones estan afectades per diferents processos d’exclusió social, un 60% més que en 2007. A més, cinc milions de persones (1,5 milions de llars) es troben en situació de “exclusió severa“, quasi el doble que fa sis anys. L’ocupació, l’habitatge i la salut, són els tres camps que han contribuït més a eixa exclusió.

Pobresa infantil

El cas és especialment greu en el cas dels xiquets. L’ONG Save the Children ja estimava en un treball presentat a la fi de gener que un de cada tres menors en l’Estat Espanyol viu en la pobresa o en risc d’exclusió.

Segons l’informe de Cáritas Europa, Espanya és el segon país de la Unió Europea amb el major índex de pobresa infantil, superat solament per Romania. Bulgària i Grècia, estan en tercer i quart lloc respectivament.

El risc de pobresa entre els xiquets menors de 18 anys es va situar en 2012 en el 29,9%, quasi nou punts per sobre de la mitjana de la UE, que va estar en el 21,4%, segons dades de 2013 d’Eurostat.

Per persones en risc de pobresa o exclusió social s’entenen les que disposen de només un 60% de l’ingrés mitjà de la resta de la població; les que tenen entre el 40% i el 50% són catalogades com a “pobres” i les que estan amb menys del 40 % es troben en situació de “pobresa extrema”.

L’informe de Cáritas també alerta que Espanya té la major taxa d’abandó escolar prematur de la UE, un 24,9% enfront d’un 12,7% de mitjana europea en 2012.

Un altre dels sectors de població especialment afectats per la crisi és el de les persones majors, ja que la pobresa entre elles ha patit un augment significatiu, del 7% en 2008 al 10,6% en 2012.

Aquesta informació ha sigut publicada en La Marea. Traducció: La Veu del País Valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa