Puig celebra el "desbloqueig" dels pressupostos de l'Estat i confia que l'acord donarà estabilitat

El president de la Generalitat destaca que al document signat per Sánchez i Iglesias hi ha "moltes polítiques que ja està desenvolupant el govern valencià" i que això permetrà "alliberar" recursos i destinar-los a "qüestions ara infrafinançades"
11 octubre 2018 01:00h
Puig sobre la promesa de destinar el 10% del total d\'inversions per a infraestructures valencianes: "És un compromís de Sánchez amb els valencians".

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha descrit com "una molt bona notícia" que s'haja segellat un pacte entre l'executiu de Pedro Sánchez i la formació de Pablo Iglesias per a traure endavant els PGE de 2019. Preguntat pel mitjans de comunicació en el seu viatge a Brussel·les i Frankfurt, Puig ha destacat que "el més important és que hi haja un desbloqueig de l'aprovació del pressupost". "És important que s'avance en eixe camí", ha afegit, "un camí que donarà estabilitat a l'economia i que donarà possibilitats de continuar creant ocupació, que és el gran repte que té aquest país". En el mateix sentit, ha afirmat que "és positiu que hi haja el màxim possible d'estabilitat i, si hi ha pressupostos, és una garantia perquè hi haja estabilitat almenys el pròxim any".

Sobre el contingut de l'acord, Puig ha manifestat que "tot allò que he pogut llegir fins al moment del document aprovat entre el govern [espanyol] i Podemos, als valencians ens sona bé". "El marc referencial de l'acord parla d'allò que nosaltres pensem que és fonamental, com ara polítiques socials i polítiques d'innovació", ha descrit. Així, ha avançat que "moltes són polítiques que ja estem implementant ací [pel País Valencià]". "Són polítiques que tenen a veure amb l'eliminació del copagament o amb les millores en la vivenda social; són qüestions que afecten polítiques que estem desenvolupant al govern valencià", ha descrit. El president de la Generalitat ha assegurat que això "permetrà alliberar una part dels recursos que nosaltres estem destinant a aquestes qüestions i que podríem dedicar a altres qüestions i a altres polítiques autonòmiques que estan infrafinançades en aquestos moments pel pressupost de la Generalitat".

El cap del Consell també ha expressat el seu desig que l'acord seguisca endavant amb el suport dels altres grups parlamentaris i, preguntat pel compromís que va arrancar a Sánchez de destinar el 10% del total d'inversions per a infraestructures valencianes, ha assegurat que, "en qualsevol cas, eixe és un compromís del president del govern [espanyol] amb els valencians". Tot i això, ha apuntat que "pel que hem vist fins ara, en el document no parla d'inversions territorialitzades".

next