Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat demana a Foment reduir al màxim l’ocupació de l’horta en l’ampliació de la V-21

El director general d’Obres Públiques, Carlos Domingo, s’ha reunit aquest dimecres amb representats del Ministeri de Foment, als quals ha demanat que es reduisca “al màxim” l’ocupació de l’horta en el projecte d’ampliació de la V-21. Els representants d’ambdues administracions mantindran una altra reunió quan el Ministeri analitze les peticions.

Des del Ministeri s’han mostrat “molt sensibles” a analitzar aquesta qüestió que ha plantejat Domingo i veuen “certes possibilitats de poder dur-ho a terme”, detalla la Generalitat en un comunicat. Per al representant autonòmic, la reunió ha sigut “constructiva i positiva”, ja que creu que en Foment estan “molt receptius” a les propostes plantejades des de la Generalitat. Ha valorat així “la voluntat de l’actual govern central d’intentar buscar el consens enfront de la falta de diàleg de l’anterior executiu”.

Els responsables del Ministeri també s’ha mostrat oberts a la necessitat que “eixe accés a València siga ocupat pel màxim de persones i no tant pel màxim de cotxes”. Sobre aquest tema, Domingo ha apuntat que “el que dicten ara els models d’enginyeria de trànsit en matèria de mobilitat és que es destine, en vies d’aquestes característiques, un carril per a transport públic o vehicles d’alta ocupació, la qual cosa es coneix com a bus VAO”.

El titular d’Obres Públiques també ha plantejat la necessitat de reduir l’efecte barrera entre els dos costats de l’autovia per a vianants i ciclistes o la resolució dels problemes de Port Saplaya, propostes que seran estudiades des del Ministeri.

Via de diàleg

En aquest context, ha recordat que les obres són competència del Ministeri de Foment i “el projecte no correspon al que hauríem redactat des de la conselleria, però s’ha pogut obrir una via de diàleg”. “La falta de participació pública de l’anterior govern en l’elaboració del projecte ha fet que la futura ampliació de la V-21 presente greus manques i no solucione tots els problemes que presenta l’accés a València des de Sagunt o Castelló”, ha reiterat.

Per contra, ha valorat “la voluntat de l’actual govern d’escoltar les institucions i la societat i poder conjuminar els diferents objectius de totes les parts implicades” i ha reiterat sota aquest prisma “la col·laboració de la Generalitat en tot el que faça falta”.

Comparteix

Icona de pantalla completa