Diari La Veu del País Valencià
La població del País Valencià creixerà un 6% en els pròxims 15 anys

El País Valencià compta en 2018 amb una població censada de 4.946.020 persones, que arribarà a 5.236.610 al llarg dels pròxims quinze anys, un 5,9 per cent d’augment i huit dècimes per sobre de la mitjana estatal prevista fins a 2033. Així ho pronostica l’Institut Nacional d’Estadística (INE) en les seues projeccions de població fins a 2033, que mostren un augment de 2.375.776 habitants a l’Estat durant aquestos anys, la qual cosa representaria un increment del 5,1 per cent, fins a superar els 49 milions de persones.

Si es mantenen les tendències demogràfiques, l’INE preveu que hi haurà una evolució dispar, de manera que la població creixerà en nou de les autonomies, especialment a les Illes Balears (22,2%), a les Illes Canàries (17,2%) i a Madrid (12,9%), mentre que descendirà en les altres huit, principalment a Castella i Lleó (-8,6 per cent), Astúries (-8,5) i Extremadura (-6,6%).

Les previsions de saldos migratoris amb l’estranger per al citat període serien positives en totes les autonomies, especialment a les Illes Canàries i a les Illes Balears, segons l’INE. Pel que fa a les projeccions migratòries interautonòmiques per a aquest període, les Illes Balears, Navarra i Madrid serien les autonomies que, en termes relatius a la seua grandària, atraurien més població procedent de la resta de l’estat espanyol, mentre que Ceuta i Melilla, Castella-la Manxa, Extremadura i Castella i Lleó serien els territoris que captarien menys població.

Comparteix

Icona de pantalla completa