Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament de València aprova una oferta d’ocupació pública amb 351 places

La Mesa General de Negociació de l’Ajuntament de València ha donat llum verda aquest dimecres a una oferta d’ocupació pública d’un total de 351 places per a 2018, entre consolidació, estabilització, promoció interna i torn lliure, a més del torn de mobilitat en el cas de les categories de policia i bomber. D’elles, 50 corresponen a agents de Policia Local i 28 al cos de bombers.

Aquesta convocatòria pretén “consolidar els llocs de treball que abans eren temporals i tornar a impulsar les oposicions de l’àrea de Protecció Ciutadana”, ha destacat el responsable de Govern Interior, Sergi Campillo, segons informa el consistori en un comunicat. En concret, les 50 places de Policia Local corresponen a l’Oferta Pública d’Ocupació (OPO) de 2018. A aquestes cal sumar les 40 de l’oferta de 2017 i les 30 de la de l’any anterior, que va ser “el primer procés opositor en una dècada”.

El procés opositor de les primeres 30 places està “molt avançat i prompte s’incorporaran a la plantilla municipal”, ha assenyalat l’edil. D’aquesta forma, “en tan sols tres anys s’han aprovat ja 120 places noves de Policia Local, una xifra històrica davant la ‘llei seca’ que va imposar el PP durant deu anys, amb zero places convocades”.

Paral·lelament, la nova oferta de 28 places de bombers s’afegeix a les places de les ofertes públiques d’ocupació de 2016 (18) i de 2017 (11). Des de 2015, la suma de places del cos arriba a un total de 57, “les primeres en una dècada i suposen un reforç molt important de la plantilla, actualment infradotada”. El responsable de Govern Interior ha subratllat així el compromís “inequívoc” del govern de la Nau amb el reforç de les plantilles de policies locals i bombers. Ha remarcat, això sí, que aquestos processos “tenen la seua complicació, com totes les polítiques de personal”, ja que han de ser negociades amb els sindicats.

“El que està fora de tot dubte és la voluntat de reforçar les plantilles després de la destrossa provocada per l’actuació de l’anterior equip de govern del PP, que no va convocar ni una sola plaça en més d’una dècada”, ha insistit Campillo.

120 places d’administratius

La Mesa General de Negociació també ha aprovat un total de 120 places d’administratius: 70 de consolidació i estabilització de l’ocupació temporal i 50 de promoció interna. L’objectiu és atendre una “gran reivindicació” per part del personal auxiliar administratiu de poder promocionar al cos d’administració, de manera que passe del grup C2 al C1.

Des de la corporació també es comprometen a continuar en les pròximes OPO amb l’oferta de places ocupades per personal interí en el cos d’administració per a, així, “consolidar al màxim el treball temporal”, ha asseverat l’edil de Govern Interior.

Altres places

A més d’aquestes categories, l’oferta comporta traure a oposició un total de vint-i-quatre places d’economista, nou enginyers tècnics industrials, huit de graduat social, cinc agents de desenvolupament local i tres estadístics. També hi ha algunes places més de diferents categories de músics de banda, junt amb les de dos enginyers industrials, quatre de camins i dos químics.

El regidor ha agraït la col·laboració dels sindicats de la Mesa General de Negociació i ha ressaltat la “relació sincera i fluida” amb ells per a millorar l’administració municipal. “Bona prova d’això és l’aprovació per part de quatre dels cinc sindicats de l’OPO de 2018”, ha il·lustrat.

Comparteix

Icona de pantalla completa