Diari La Veu del País Valencià
El Jardí de les Escultures de l’IVAM obrirà en febrer amb zones verdes, estàtues i un parc infantil

Les obres de recuperació i remodelació del descampat ubicat en la part posterior de l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) acabaran en quatre mesos, de manera que està previst que s’inaugure l’espai al voltant de febrer, tot coincidint amb les dates del 30é aniversari del museu.

El solar situat entre el carrer de la Beneficència i de Na Jordana tindrà l’aspecte d’un jardí i d’aquesta manera el barri guanyarà un espai verd i el museu exposarà obra pròpia. El visitant podrà contemplar art contemporani signat per artistes valencians com Andreu Alfaro, Miquel Navarro, Ramón de Soto i Vicente Ortí, encara que, segons han apuntat aquest dimecres fonts de l’IVAM, és possible que les peces escollides per a ocupar diferents punts de la zona verda puguen ser diferents de les anunciades en 2017.

“Trobar espais verds al centre de la ciutat no és fàcil”, ha afirmat l’alcalde de València, Joan Ribó, durant la visita que ha realitzat a les obres junt amb el conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà. El Jardí de les Escultures comptarà, a més de l’exposició a l’aire lliure d’estàtues, amb àrees de descans i sumarà un parc infantil, ja que el consistori ja té el projecte d’obertura d’un carrer entre la Benificència i l’IVAM, a tocar del col·legi Santa Teresa. L’Ajuntament ha acordat amb el centre educatiu, “que no disposa de massa espais”, ha apuntat Ribó, que l’escola puga disposar tant del carrer com de la zona infantil per al pati dels alumnes perquè serà un “carrer per a vianants i durant el dia un carrer de jocs”, ha explicat. Per això, el consistori es farà càrrec del manteniment del jardí.

Posar a punt el Jardí de les Escultures de l’IVAM ha tingut un cost aproximat de 300.000 euros. En aquesta “ampliació”, com l’han concebuda tant el conseller com l’alcalde, es podrà gaudir dels fons del museu i d’altres actuacions puntuals que es puguen celebrar.

Per la seua part, Marzà ha assegurat que la finalització de les obres tindrà una durada de quatre mesos, de manera que el 30é aniversari de l’IVAM en 2019 es podrà celebrar amb l’obertura del Jardí de les Escultures. D’altra banda, pel que fa al CADA d’Alcoi, la primera subseu que tindrà l’IVAM fora de València, s’està treballant a quadrar una data per a inaugurar la reobertura, que, en un primer moment, es va anunciar per a aquest mes d’octubre. El conseller ha afegit que “hi haurà suficient personal i persones encarregades perquè hi haja un projecte expositiu potent”.

La subseu de l’IVAM a Alcoi s’inaugurarà amb una exposició sobre l’artista d’Onil Eusebio Sempere, després que el passat mes d’agost el ple del Consell aprovara un conveni de col·laboració entre l’IVAM i el Museu Nacional Centre d’Art Reina Sofía per a la itinerància de la mostra sobre l’escultor.

Comparteix

Icona de pantalla completa