Diari La Veu del País Valencià
Una migrant de l’Aquarius agraeix a Sánchez que el govern espanyol deixara atracar el buc a València

Una de les migrants que van arribar a València en juny a bord del vaixell Aquarius, la nigeriana Emily Sini, ha recollit l’Alta Distinció de la Generalitat en nom del dispositiu d’acollida que va fer possible l’arribada dels vaixells de rescat, moment que ha aprofitat per a agrair-li al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que autoritzara l’arribada de l’embarcació. “Estàvem abandonats en el mar, quasi ens vam rendir”, ha recordat Sini.

Així ho ha manifestat en declaracions als mitjans, abans de recollir el guardó en l’acte institucional que s’ha celebrat aquest dimarts amb motiu del 9 d’Octubre, en presència del president Pedro Sánchez i del cap del Consell, Ximo Puig, entre altres autoritats. L’han acompanyada l’educadora de CEAR Vanessa Giner, el voluntari de Creu Roja i refugiat Yakob Tyara i l’intèrpret Rim Hamza.

La migrant ha protagonitzat l’anècdota de l’acte, ja que s’ha saltat el protocol de la cerimònia pel qual només un dels guardonats, en aquest cas l’exministra de Cultura Carmen Alborch, pronuncia un discurs d’agraïment en representació de la resta de premiats. Quan ha recollit la distinció, abans de tornar al seu seient, Emily Sini ha pronunciat unes paraules fora de micròfon davant les autoritats.

Sini, abans de la celebració, ha explicat als mitjans que va estar en el mar més d’una setmana a bord del vaixell Aquarius, de l’ONG SOS Mediterranée. “Estàvem abandonats en el mar, mai vaig saber que la travessia seria així, quasi ens vam rendir, vam perdre a moltes persones. Vam fer una crida a Itàlia, a França…, vam cridar a molts països i ens van abandonar, i Déu va usar Pedro Sánchez, el president d’Espanya, per a vindre i salvar-nos”, ha indicat.

La migrant ha destacat l'”empatia i solidaritat” del cap de l’executiu espanyol i ha subratllat que el rescat va ser un “acte de Déu”. “Déu ho va usar per a beneir-nos, per això estic hui ací”, ha agraït. “Va ser Déu qui va usar Pedro Sánchez per a salvar la meua vida. No tinc molt més a dir, que Déu hauria de donar-li saviesa, coneixement i comprensió per a portar a aquesta nació cap avant”, ha conclòs.

Comparteix

Icona de pantalla completa