Diari La Veu del País Valencià
Onze editorials i setze escriptors valencians participen enguany en la Fira del Llibre de Frankfurt

Un total d’onze editorials i setze escriptors valencians formaran part de l’estand que portarà la Generalitat a la Fira del Llibre de Frankfurt, en col·laboració amb l’Associació d’Editors del País Valencià. La Frankfurter Buchmesse és la fira “més important del món en l’àmbit editorial”, “tot un esdeveniment social i cultural”, descriuen des de l’associació.

La fira té una durada de quatre dies, del 10 al 12 d’octubre, però els ‘Valencian Books’ estaran complementats per un programa divers d’activitats, que compartirà amb entitats com l’Institut Ramon Llull i l’Institut Cervantes, segons ha avançat l’associació en un comunicat.

Els autors que acudiran a l’esdeveniment són Xavier Aliaga, Marisol Sales, Àngels Gregori i Joanjo Garcia (que participaran en la taula redona ‘La literatura valenciana emergent’), Isabel-Clara Simó, Martí Domínguez, Manuel Baixauli, Anna Moner i Vicent Usó (‘La literatura valenciana en temps d’emergència’), i Adolf Beltran, Purificació Mascarell, Jordi Peidró, Desirée Ruiz, Víctor Hernández, Marta Senent i Albert Toldrà (‘Altres literatures valencianes’). També hi haurà un col·loqui-reunió sobre les possibilitats i itineraris per a la internacionalització de la difusió de la literatura. Pel que fa a les editorials, hi participaran Acen Editorial, Andana Editorial-La Caja Books, Balandra, Bromera, Desfiladero, Fuera de Ruta, Hades, la Institució Alfons El Magnànim, Kaikron i Tundra Ediciones.

Primera vegada que la Generalitat munta un estand

La cita comptarà amb les visites del president de la Generalitat, Ximo Puig; el conseller d’Educació, Recerca, Cultura i Esport, Vicent Marzà, i la directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga.

Puig visitarà la fira aquest dijous, 11 de novembre. Es tracta del primer any que l’administració valenciana facilita un estand propi als escriptors i editorials valencianes perquè puguen promocionar la literatura del País Valencià. Aquesta iniciativa s’emmarca en alguns dels principals objectius de la política cultural del Govern, com són els de oferir una major visibilitat als creadors locals i afavorir la internacionalització del sector del llibre.

En aquest sentit, el cap del Consell mantindrà una trobada amb els autors valencians desplaçats a l’estand de la Generalitat i després realitzarà un recorregut pels altres expositors de la fira.

La Generalitat també ha editat el llibre Read(i), amb l’objectiu de presentar els escriptors valencians en l’àmbit internacional. Aquest objectiu s’inclou dins de les polítiques culturals del Pla Valencià per al Foment del Llibre i la Lectura ‘Llegim, Llegim, Llegim’, per la qual cosa les primeres pàgines de les obres incloses en aquest volum estaran traduïdes a l’anglés.

La millor i més gran plataforma comercial

Aquesta fira és considerada com la millor i més gran plataforma comercial del sector de llibre, on es tanquen el 80% dels contractes anuals sobre drets d’autor. Per això, l’edició del llibre Read(i) vol ajudar a la internacionalització de les lletres valencianes.

El Consell anima les editorials a participar en diferents fires internacionals, ja que des de 2016 propicia que aquest sector puga exposar els seus treballs a la Fira del Llibre Infantil de Bolonya, reconeguda com la més important a Europa quant a continguts culturals per a xiquets, així com a la pròxima fira Liber de Barcelona.

Comparteix

Icona de pantalla completa