El Consell demanarà a Foment que "millore" alguns aspectes de l'ampliació de la V-21

El director general d'Obres Públiques lamenta que el projecte no es correspon amb aquell que voldria la Generalitat
/ València
7 octubre 2018 01:00h
Domingo ha puntualitzat que s\'han obviat qüestions tan sensibles com "la necessitat d\'ocupar el mínim possible els terrenys d\'horta".

El director general d'Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, ha informat que en la reunió amb els responsables del Ministeri de Foment prevista per a dimecres 10, traslladaran "la posició de la Generalitat respecte a la carretera V-21, l'accés a València des de Sagunt o Castelló". En aquest sentit, ha lamentat "la falta de voluntat i de diàleg de l'anterior govern" amb aquesta infraestructura i ha valorat la "nova sensibilitat" amb l'actual executiu.

 "Les obres, que estan a punt d'iniciar-se, ja hem reiterat en diverses ocasions que no corresponen al projecte que haguérem redactat des de la Generalitat i, encara que entenem que era un projecte molt avançat, sí que considerem que s'haurien de millorar una sèrie d'aspectes essencials", ha indicat Domingo. 

Les obres, ha recordat el director general, "són competència del Ministeri de Foment però la falta de participació pública de l'anterior govern central en l'elaboració del projecte ha impedit incorporar aspectes molt importants".

En aquest sentit, Domingo ha puntualitzat que, entre d'altres, s'han obviat qüestions tan sensibles com "la necessitat d'ocupar el mínim possible els terrenys d'horta, millorar la connexió de la V-21 amb el districte marítim, la utilització d'un carril per a autobusos i vehicles d'alta ocupació, reduir l'efecte barrera entre els dos costats de l'autovia per a vianants i ciclistes o la resolució dels problemes de Port Saplaya que demana una parada de bus o la connexió amb la Patacona".

Per al director general, totes aquestes premisses es poden tindre en compte "mitjançant la modificació del projecte o amb la redacció de projectes complementaris" i ha valorat la voluntat de l'actual govern central "d'asseure's a parlar amb les institucions i la societat, ja que és l'única via per a unir els diferents objectius de totes les parts implicades i des de la Generalitat es col·laborarà en tot el que faça falta".

next