Diari La Veu del País Valencià
VI Trail Font Amarga – Les Salines
RedactaVeu – Castelló de la Ribera

Enguany, la inscripció de corredors i caminants, fins i tot el mateix dia de la prova, ha estat més nombrosa que els anys anteriors, cosa que l’organització ja havia previst.

A les 9:00h en punt es va donar l’eixida dels corredors i sense cap incidència començaren els primers metres per aconseguir els 21,5 quilòmetres. Només 5 minuts més tard van eixir els caminants, això sí, amb un recorregut diferent dels corredors de 16,5 quilòmetres. Tampoc va haver cap incidència malgrat que hi havia algun moment que coincidien corredors i caminants.

Els guanyadors de la prova de corredors van ser: Javier Garcia Mascarell del club Maskarell.org, en hòmens, amb un temps de 1:33:53 i Maria Lopez Mata amb un temps de 2:03:55 en dones, Cal afegir que la prova de caminants, tal com figurava en el reglament, no era competitiva.

Pel que fa a l’oratge, va ser un matí esplèndid, ni massa fred ni massa calor, i la miqueta d’aire que bufava servia per a regular l’escalfor pròpia de la cursa i també del sol.

L’organització ha quedat molt satisfeta i el reconeixement d’agraïment dels participants n’ha sigut una confirmació. Cal dir que els corredors es van trobar un recorregut sinuós, amb constants desnivells però amb una senyalització insuperable. Els avituallaments, tant de beguda (aigua i begudes isotòniques) com de fruita (taronja, dàtils, plàtans) van estar a la mesura necessària. El voluntariat, ja siga de fer-se càrrec dels camins, suport sanitari, logística, la banda de música (enguany al voltant de 34 músics), no va deixar cap dubte per al corredor ni per al públic que assistia expectant per tot el recorregut.

En definitiva, un èxit amb majúscula, ja que l’organització va treballar perquè tot resultara adequat i de plena satisfacció per a tots.