Diari La Veu del País Valencià
L’Agència Valenciana de la Innovació engega un projecte per a optimitzar les àrees industrials

L’Agència Valenciana de la Innovació (AVI) ha posat en marxa un projecte per a identificar i desenvolupar innovacions disruptives que optimitzen la gestió de les àrees industrials del País Valencià. El propòsit final és definir un nou model de parc empresarial que es caracteritze per una gestió intel·ligent dels serveis, a partir de la incorporació del coneixement científic i la implementació de noves tecnologies.

El pla es fonamenta en huit diàlegs tecnològics que s’han desenvolupat al llarg d’aquesta setmana, amb la finalitat de proporcionar respostes des de la I+D+i als reptes que presenta la gestió d’aquestes instal·lacions, en línia amb els principis i objectius de la Llei d’Àrees Industrials que van aprovar les Corts al maig, detalla la Generalitat en un comunicat.

En les taules de treball han participat les entitats de conservació i empreses usuàries d’aquests parcs. Els representants han posat en comú les seues necessitats i desafiaments amb el personal científic i dels instituts tecnològics. L’Agència pretén identificar així solucions “inèdites” en el mercat que permeten millorar la gestió dels parcs empresarials en matèria d’aprofitament de l’aigua i l’energia, residus, mobilitat i logística, seguretat i resiliència davant desastres i coordinació d’emergències.

Els experts també han explorat fórmules transversals per a optimitzar el manteniment dels espais públics, equipaments i infraestructures dels polígons, així com les tendències en indústria connectada, a fi d’anticipar-se als requeriments a mitjà i llarg termini.

Projecte pilot al parc d’Almussafes

Algunes de les solucions proposades s’aplicaran, en una primera fase i a l’efecte de demostració, al Parc Industrial Juan Carlos I d’Almussafes (la Ribera), en el marc d’un projecte pilot que s’executarà abans que finalitze l’any. El suport de l’AVI s’estendrà a la resta de polígons que opten amb un projecte d’innovació a la pròxima convocatòria d’ajudes de l’entitat.

Per les reunions, a Alacant, Castelló, València i Almussafes, han passat una trentena d’investigadors de les cinc universitats públiques i els instituts tecnològics, així com una delegació dels ajuntaments de les tres capitals de província i les localitats d’Alcoi i Petrer. En total, han participat prop d’un centenar de persones.

Els diàlegs tecnològics han comptat amb la col·laboració de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball i la Federació de Polígons Industrials de la Comunitat Valenciana (Fepeval).

Comparteix

Icona de pantalla completa