Absolt el tinent d'alcalde de Callosa de Segura, denunciat per Advocats Cristians

La plataforma va denunciar Ismael Ballester per dir que l'associació és "antidemocràtica"
/ València
5 octubre 2018 01:00h
Advocats Cristians "perseguirá als responsables de l\'enderrocament de la Creu" si aconsegueixen "demostrar que s\'ha fet il·legalment".

El jutjat de primera instància número 8 de Valladolid ha absolt el primer tinent d'alcalde de Callosa de Segura (el Baix Segura), Ismael Ballester, del delicte d'atemptat contra l'honor de l'Associació Espanyola d'Advocats Cristians.

Aquesta associació havia denunciat el regidor d'Esquerra Unida per les declaracions que va fer durant una roda de premsa sobre la retirada de la Creu dels Caiguts. Ballester va qualificar l'associació d'"antidemocràtica" i "rància" i va assegurar que "denigrava els valors de llibertat sobre les dones i els drets LGTBI".

El judici es va celebrar el passat 1 d'octubre a Valladolid i l'Associació Espanyola d'Advocats Cristians reclamava 6.000 euros al primer tinent d'alcalde de Callosa de Segura i que es retractara d'aquestes declaracions.

El jutjat, en una sentència amb data del 4 d'octubre i consultada per Europa Press, desestima les pretensions d'aquest col·lectiu, absol el regidor i condemna amb costes la demandant.

La sentència, contra la qual es pot recórrer durant 20 dies des de la notificació, argumenta que les expressions abocades per l'edil "tretes de context poden resultar molestes, ofensives o feridores, encara que seria molt qüestionable que puguen qualificar-se d'indubtablement injurioses per a considerar que suposen una vertadera vulneració del dret a l'honor". "No obstant això, resulta evident que en el context i circumstàncies en què es produeixen no ho són", subratlla.

Aquestes expressions, continua el magistrat, "tenen perfecta cabuda dins del dret de la llibertat d'expressió i estan relacionades amb les idees, opinions i informació que pretenia donar el demandat".

Ballester, satisfet per la decisió del jutge

Després de conéixer la resolució, Ballester ha assegurat que se sent amb molt de suport per la decisió del jutge, a qui ha agraït també la "celeritat" amb què s'ha pronunciat. "Hui respire tranquil, és una victòria de la llibertat d'expressió sobre el dogma i l'intent d'imposició de les creences", ha asseverat a Europa Press.

Ballester ha fet una valoració positiva de la sentència encara que ha recordat que el dilluns passat va haver de viure "la mala sensació" d'asseure's en una banqueta pertanyent a "un dels partits que més ha lluitat contra la corrupció i pels drets laborals i socials".

Finalment, ha recordat que està pendent el procediment per la denúncia d'Advocats Cristians a l'Ajuntament per la retirada de la Creu i, sobre aquest tema, ha defensat que el que va fer el consistori va ser eliminar un símbol del franquisme i no atacar creences religioses. En la seua opinió, l'associació d'advocats "no es dedica a defensar els valors cristians, sinó una ideologia".

next