Diari La Veu del País Valencià
La Comissió 9 d’Octubre avisa la Delegació de Govern: Si hi ha agressions d’ultradreta, la responsabilitat serà seua

La Comissió 9 d’Octubre es va reunir aquest dijous amb la Delegació del Govern espanyol per tal de traslladar-li la seua preocupació perquè la Diada del 9 d’Octubre transcórrega de manera pacífica. Després de la trobada, el president d’Acció Cultura (un dels membres de la Comissió 9 d’Octubre), Toni Gisbert, va reconéixer davant de la premsa que se sentien “satisfets” després de parlar amb el delegat del govern espanyol, Juan Carlos Fulgencio. No obstant això, aquest divendres l’entitat ha volgut desmarcar-se de la decisió presa per la delegació policial d’optar per un desplegament “massiu” policial i no per altres opcions, com ara separar temporalment i física les set manifestacions convocades.

“La intervenció policial ha de ser, al nostre parer, l’últim recurs, i quan s’arriba a ell és perquè ja la situació no s’ha sabut o pogut controlar”, expliquen a través d’un comunicat. Així, l’entitat ha volgut deixar clar que si en qualsevol moment es produeixen agressions de grups d’ultradreta, “la responsabilitat serà seua”.

La seua proposta

Segons asseguren en el comunicat, l’organització va proposar a Fulgencio una separació física dels recorreguts, de manera que les convocatòries que parteixen de la plaça de Sant Agustí siguen dirigides en direccions oposades, és a dir, la de la Comissió i qualsevol altra de signe democràtic en una direcció i les de les “sigles fantasma que potencialment poden reunir grupuscles marginals i violents”, en la direcció contrària, de manera que s’allunye del centre de la ciutat el risc de violència i es facilite la tasca de control de les forces de seguretat.

D’altra banda, Fulgencio va assegurar aquest dijous que la seguretat està garantida per a tots els manifestats i que el dispositiu policial comptarà amb agents del País Valencià i també amb altres de diferents punts de l’Estat.

Comparteix

Icona de pantalla completa