Diari La Veu del País Valencià
El veïnat de València tria 103 projectes per a fer millores a la ciutat amb els pressupostos de 2019

La quarta edició de DecidimVLC, la iniciativa de l’Ajuntament de València que permet a la ciutadania triar quines inversions ha de fer el consistori als seus barris, ha acabat amb 103 projectes escollits, d’un total de 540 que es van presentar. Aquesta vegada, el pressupost municipal destinat a la iniciativa per a 2019 és de 8 milions d’euros distribuïts entre els 16 districtes de la ciutat i entre els poblats del nord, de l’oest i del sud. Aquestos pressupostos s’aprovaran en plenari abans que acabe l’any, a fi que el 2 de gener de l’any vinent cada regidoria ja puga fer-se responsable dels projectes que li corresponen. Eixa és una de les novetats d’aquesta edició.

Aquest divendres al matí, en roda de premsa, la regidora Neus Fàbregas Santana ha presentat els resultats de DecidimVLC. La responsable de Participació Ciutadana i Govern Obert ha destacat que la ciutadania ha triat “una València més amable, més sostenible i més cuidada”.

La proposta que ha aconseguit més suport és la continuació del carril bici de l’avinguda Tres Creus en la intersecció amb el carrer Tres Forques, amb 925 vots. Amb 769 vots, es troba un projecte per a establir dos punts de medició de la contaminació atmosfèrica i sonora provocada pels avions i els automòbils. En tercer lloc, hi ha el projecte ‘Pas a pas’, que consisteix en la instal·lació de bancs en diversos carrers del districte. Totes tres propostes impliquen el districte de Patraix.

A banda de les propostes més votades, Fàbregas també n’ha volgut destacar altres. Per exemple, a l’Eixample es modificarà, adequarà i equiparà la biblioteca de Russafa. A l’Olivereta, s’instal·larà un parc de cal·listènia. A Quatre Carreres, hi haurà una pèrgola per a activitats musicals i culturals al barri de Malilla. En el cas de la Saïdia, es rehabilitarà l’entorn del mercat municipal Sant Pere Nolasc.

Qui ha participat en aquestes decisions?

Per a Fàbregas, “aquesta ciutat, és a dir, la ciutadania i l’administració, està entenent que cal treballar en comú”. Així, en aquesta edició de DecidimVLC han participat un total de 15.902 persones, de les quals 14.455 –un 11% més que l’any passat– ho han fet en la fase votació. A més, destaca la participació de les dones per sobre dels homes, amb un 51,87% i un 48,13% respectivament.

Per edats, el gruix de participació es concentra en el tram entre els 30 i els 49 anys. Concretament, el 10,07% de participants té entre 30 i 34 anys; el 14,67%, entre 35 i 29; el 15,65%, entre 40 i 44, i l’11,37%, entre 45 i 49. Per contra, la dada més baixa de participació correspon als joves entre 16 i 19 anys, que representen només l’1,54% dels vots.

Els districtes amb més participació han sigut Patraix, la Saïdia, Extramurs, els Poblats Marítims i l’Eixample.

La regidora ha destacat també que en aquesta edició s’han habilitat unes urnes digitals per a facilitar la votació entre la ciutadania. Aquestes urnes es van posar en marxa la darrera setmana de la votació a fi de facilitar la participació d’aquelles persones que no estan familiaritzades amb les noves tecnologies i prefereixen emetre el seu vot d’una manera presencial.

Tots els resultats de la votació, així com les estadístiques de participació es poden consultar en la web de DecidimVLC.

Comparteix

Icona de pantalla completa