Diari La Veu del País Valencià
La vida de Pep Gimeno ‘Botifarra’ es converteix en un còmic

La Casa de Cultura de Xàtiva ha acollit aquest dijous la presentació del còmic sobre la vida de Pep Gimeno ‘Botifarra’. Il·lustrada pel dibuixant i artista faller Paco Roca i escrita pel periodista Paco Cerdà, el tebeo l’ha publicat Reclam Editoral.

La vida del cantaor de Xàtiva ha pres forma de còmic amb el títol Un romanç amb Botifarra. El llibre s’ha presentat dins dels actes del programa Octubre Històric-Cultural de la ciutat de la Costera amb la presència dels dos autors, Roca i Cerdà; l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, i el regidor de Cultura, Jordi Estellés. Cerdà ha qualificat Botifarra com una “figura clau de la cultura valenciana contemporània, com ho demostra la gran quantitat de reconeixements que ha obtingut la seua trajectòria artística”.

L’alcalde ha ressaltat que aquesta biografia dibuixada de Pep Gimeno valora la immensa tasca de recuperació del patrimoni cultural i de la tradició oral i de la música popular de les terres valencianes que ha dut a terme el cantaor xativí. Per a l’edil, “el gènere escollit acosta la vida de Pep Gimeno al gran públic, especialment als més menuts”.

Pep Gimeno amb un exemplar del còmic. / RECLAM EDITORIAL

Comparteix

Icona de pantalla completa