Diari La Veu del País Valencià
Justícia demana al Ministeri que només els jutjats especialitzats tracten els casos de violència masclista

La consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo, ha plantejat en la reunió de la Conferència Sectorial de Justícia que s’ha celebrat a Madrid que la violència de gènere siga matèria exclusiva dels jutjats de Violència sobre la Dona. Bravo també ha instat el Ministeri que es posen en marxa les mesures necessàries per a establir una jurisdicció especialitzada en aquesta matèria. Per a això, segons ha exposat la consellera, “és imprescindible l’increment del nombre de jutjats exclusius amb competències en violència sobre la dona”.

En aquest sentit, Bravo ha mostrat la seua preocupació perquè l’actual sistema “genera una justícia amb ciutadanes de primera i de segona”. Per això és important, ha insistit la consellera, “concentrar els recursos i apostar per l’especialització dels professionals que intervenen en la lluita contra la violència de gènere”.

En tot cas, aquesta iniciativa passa, segons Gabriela Bravo, “necessàriament per un increment d’òrgans jurisdiccionals en la Comunitat Valenciana a fi de reordenar els partits judicials i que hi haja almenys un jutjat especialitzat en violència de gènere que done cobertura a una o diverses comarques en el cas de les més despoblades o amb menys càrrega de treball”.

Bravo ha explicat que traslladarà al Ministeri de Justícia un informe amb les necessitats de creació de nous òrgans judicials en la Comunitat Valenciana amb càrrec als pressupostos de 2019.

Entre ells figuraran els òrgans l’entrada en funcionament dels quals es va suspendre en juny de 2011 i la creació del qual està encara pendent. Aquestos són el jutjat de Primera Instància número 5 de Torrevella; el jutjat de Primera Instància i Instrucció número 4 de Quart de Poblet; el jutjat social número 2 de Benidorm; el jutjat de Primera Instància número 6 de Gandia, i el jutjat de Primera Instància i Instrucció número 5 de Carlet.

La sol·licitud inclourà també la creació de nous òrgans i que es preste especial atenció a l’hora de crear nous jutjats exclusius per a lluitar contra el terrorisme masclista. En aquest sentit, la consellera s’ha mostrat “convençuda” que el Ministeri de Justícia “serà receptiu a aquestes demandes donades les mancances en matèria d’òrgans judicials que arrossega la Comunitat Valenciana des de fa anys”.

Comparteix

Icona de pantalla completa