Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat inicia els tràmits per a comprar vivendes per a ampliar el parc públic

La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha mantingut una reunió amb el síndic del grup parlamentari Podem, Antonio Estañ, per a abordar i explicar les característiques principals del Pla d’Adquisició d’Habitatge que posarà en marxa la Generalitat.

Així, Salvador ha anunciat que “ja estan preparats els plecs i la setmana vinent es publicarà en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, DOGV, la convocatòria del concurs públic per a l’adquisició d’habitatges en municipis de la Comunitat que serviran per a incorporar al parc públic de la Generalitat i destinar-los a lloguer social”.

L’anunci es produeix hores després que la secretària de Programes i Polítiques Públiques, Rocío Segura, denunciara que el Consell no havia executat els 15 milions compromesos en els pressupostos de 2018.

De fet, a la reunió han assistit també el diputat de Podem a les Corts Antonio Montiel, així com el director general d’Habitatge, Rehabilitació i Regeneració Urbana, Rafael Briet. En aquesta trobada, la consellera ha recordat que aquest Pla d’Adquisició d’Habitatge “és la primera actuació d’un paquet d’iniciatives que s’inclouen en el Pla Plurianual d’Habitatge destinades a l’ampliació del parc públic d’habitatge de la Generalitat” i ha recordat que hi ha una partida específica en el pressupost de 2018 dotada amb 12 milions d’euros gràcies a la iniciativa del grup parlamentari Podem. En total, es preveu invertir 50 milions d’euros.

Concurs públic

Segons ha apuntat Salvador, “aquesta iniciativa permetrà seleccionar els habitatges més adequats a les necessitats que s’han detectat en l’estudi de mercat realitzat i actuar en zones com València, Alacant, Elx, Castelló, Torrevella i Sagunt, entre d’altres”. “Gràcies a aquest primer concurs esperem ampliar el parc públic d’habitatges de la Generalitat i poder donar solucions habitacionals a tots aquells que ho necessiten”, ha afirmat la consellera.

Així, Salvador ha explicat que els habitatges que opten al concurs hauran d’estar en edificis plurifamiliars, amb una antiguitat màxima de 40 anys, disposar d’ascensor i tindre almenys saló-menjador, cuina, un dormitori i un bany. També hauran d’estar buides; en condicions adequades per a la seua ocupació; lliures d’ocupants o persones arrendatàries; amb alta de llum i aigua o comptar amb la cèdula d’habitabilitat o llicència d’ocupació, i tindre la certificació energètica, entre altres requisits.

Igualment s’han establit uns criteris d’adjudicació en els quals es valorarà l’oferta econòmica dels propietaris; la demanda existent; la tipologia i característiques de l’habitatge; la ubicació, i les característiques de l’oferent.

Comparteix

Icona de pantalla completa