Diari La Veu del País Valencià
Una xiqueta es retroba amb la seua tortuga desapareguda a Cox

Una xiqueta de 7 anys del municipi de Cox (el Baix Segura) ha trobat la seua tortuga, desapareguda el 10 de setembre de casa de la seua besàvia, després d’haver llançat una campanya per a localitzar-la. El conserge d’un col·legi públic de la localitat la va trobar aquest dimecres “en bon estat de salut” al pati del centre, tal com confirma la mare de la xiqueta, Laura Sivila.

La família de la menuda es va acostar eixe mateix dia al centre per a confirmar la identitat de l’animal. “Sabem que és ella perquè té una taca blanca a la closca”, ha dit Sivila, que opina que el més probable és que algú l’agafara i, aquesta setmana, la deixara al pati del col·legi, molt allunyat de l’habitatge de la besàvia de la xiqueta. Segons la mare, “és complicat que estiguera sola pels carrers quasi un mes. “De tota manera, mai sabrem al cent per cent si ha sigut així”, ha indicat.

Han trobat a la tortuga “sense ferides, bé de salut i animada”. Una alegria que comparteix la xiqueta, qui, una vegada localitzada la seua tortuga, va començar a pintar un cartell amb alguns membres de la seua família per a “agrair-los a tots haver pogut trobar-la”. “Li encanta dibuixar i intenta sempre plasmar els moments que viu”, ha explicat la seua mare, qui sosté que aquest retrobament ha sigut possible també gràcies al moviment generat en xarxes socials.

Aquesta història amb final feliç va començar uns dies després de la desaparició, quan la menor, impulsada pel seu “amor pels animals”, va dissenyar uns cartells amb el lema ‘Es busca Tortu. Tortuga perduda. Si la trobeu, porteu-la a casa’, que van ser distribuïts en xarxes socials i enganxats en alguns punts del poble. Aquesta frase anava acompanyada d’un dibuix de l’animal i l’adreça de la casa de la seua besàvia, on ha tornat gràcies a la insistència de la xiqueta i la seua família, després de 24 dies en parador desconegut.

Comparteix

Icona de pantalla completa