Diari La Veu del País Valencià
Fulgencio reitera a la Comissió 9 d’Octubre que la seguretat dels manifestants està garantida

A cinc dies de celebrar-se el 9 d’Octubre, la por que es tornen a viure els episodis violents de l’any passat pren força. Per això, la Comissió 9 Octubre s’ha reunit aquest dijous amb el delegat del govern espanyol, Juan Carlos Fulgencio, per a traslladar-li la seua preocupació per les amenaces de grups ultra d’actuar el pròxim dimarts. Fulgencio ha assegurat que la presència policial “serà més que suficient” perquè els manifestants puguen manifestar-se amb tranquil·tat, atés que no sols treballaran les unitats policials del territori sinó que comptaran amb l’ajuda d’efectius d’altres llocs de l’Estat.

Malgrat tot, Fulgencio ha reconegut que no pot confirmar que “la conflictivitat siga zero” perquè sempre hi ha certs grups que actuen al marge de la llei però que, si es dóna el cas, hi haurà conseqüències policials i jurídiques per a aquestes persones. “S’adoptaran totes les mesures i continuarem parlant amb tots els participants perquè la prevenció policial siga màxima”, ha afegit.

Pel que fa als membres de la comissió han indicat que se senten “satisfets” de la trobada mantinguda amb el delegat del govern perquè han notat un canvi d’actitud respecte a l’anterior dirigent. “Li hem demanat a la delegació de govern que tinga en compte una sèrie d’elements i creiem que sí que hi ha raons per a pensar que tot esdevindrà de manera pacífica”, ha manifestat el coordinador d’Acció Cultural, Toni Gisbert, qui ha assenyalat que els grups marginats que van actuar de manera violenta el passat 9 d’Octubre per la falta de recursos.

Comparteix

Icona de pantalla completa