Diari La Veu del País Valencià
El tinent general Francisco Gan reitera que no es desmilitaritzarà el convent de Sant Doménec

El tinent general Francisco Gan, màxim responsable de la Caserna d’Alta Disponibilitat de l’OTAN a Bétera (el Camp de Túria), ha insistit aquest dijous que el Ministeri de Defensa no preveu cap procés de desmilitarització ni la cessió de l’actual seu de la Capitania a València, situada al convent de Sant Doménec.

Preguntat per la petició que va formular el ple de les Corts el passat mes de maig, amb l’abstenció de Ciutadans i el vot en contra del PP, per a la cessió d’aquestes instal·lacions per l’ús públic, Gan ha recordat que el Ministeri de Defensa, mitjançant una resposta en el Senat, ja va informar que no es preveu tal canvi.

En aquest sentit, ha recordat que només una part d’aquest recinte, la coneguda com a capella dels Reis, està qualificada de Bé d’Interés Cultural, i que la resta és Bé Històric Artístic.

En qualsevol cas, ha afegit, el Ministeri de Cultura és el competent per a les inspeccions relatives a la conservació i és a qui s’ha d’adreçar el govern autonòmic si vol formar part d’eixa labor de supervisió.

Comparteix

Icona de pantalla completa