Diari La Veu del País Valencià
Podem demana que els 15 milions per a habitatge públic no executats se sumen als 30 compromesos per a 2019

Podem no esperarà a conéixer el projecte de pressupostos de la Generalitat de 2019 per tal de traslladar al Consell quines són les línies bàsiques que vol veure reflectides en els comptes públics. Aquest dijous, de fet, representants de la formació morada es reuniran amb la secretària autonòmica, Clara Ferrando, amb la intenció de comunicar-li les seues demandes per de l’any que ve.

La formació que dóna suport parlamentari al govern del Botànic està especialment preocupada per la “bombolla del lloguer” i denuncia que no s’han executat els 15 milions compromesos en els pressupostos de 2018 per a la compra d’habitatge públic.

La secretària de Programes i Polítiques Públiques, Rocío Segura, ha explicat que exigiran la “continuïtat de les partides compromeses i el compliment del pacte del Botànic” amb especial atenció al “problema endèmic de l’accés a l’habitatge”. De fet, aquest dijous hi ha prevista una reunió amb la conselleria que dirigeix María José Salvador “perquè expliquen per què no s’han executat els 15 milions que l’any passat es van pressupostar”.

Segura ha afirmat que Podem demanarà que aquestos recursos se sumen als 30 compromesos per a 2019 i proposarà l’elaboració d’un pla estratègic que aborde el problema de l’accés a la vivenda de manera global.

Escoles infantils, beques i atenció primària

En la roda de premsa, celebrada a les Corts, Segura ha completat el catàleg de demandes “socials” de la la seua formació, centrades sobretot en “la consolidació” del sistema públic d’escoles infantils, les beques educatives i la millora de l’atenció primària.

El diputat David Torres s’ha declarat preocupat perquè el Consell elabore uns pressupostos més adreçats a les eleccions de maig que a complir l’Acord del Botànic. “El govern pot tindre la temptació de voler acontentar tothom en comptes d’atendre les veritables prioritats per a canviar la vida de les persones”, ha assegurat Torres.

El parlamentari ha explicat que les seues demandes són les mateixes que ja van expressar durant el recent Debat de Política General. Així, ha citat la “dotació econòmica per a desenvolupar la Llei de Turisme, sobretot pel que fa a la millora de la vida dels treballadors del sector, com ara les ‘kellys’, i contra l’intrusisme dels apartaments il·legals, amb la contractació de més tècnics que el puguen controlar.

Preguntat per la postura del seu partit pel que fa a la demanda de la direcció d’À Punt d’elevar els recursos públics per als mitjans públics de 55 a 70 milions, Torres s’ha mostrat contrari a un augment de la despesa.

Comparteix

Icona de pantalla completa