Diari La Veu del País Valencià
Els bombers forestals mantenen la vaga fins que es materialitze el compromís de Sánchez

Els bombers forestals de la Generalitat van acordar aquest dimecres seguir amb la vaga indefinida que van iniciar el 14 de setembre malgrat el compromís del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que el Ministeri d’Hisenda autoritzarà “immediatament” l’equiparació salarial que reclamen.

La posició dels bombers és “unànime”, a l’espera de “tindre unes garanties” per a desbloquejar la vaga. “No tenim res, només que el Govern ha traslladat el missatge i que ho tindran en compte”, va remarcar el delegat del Sindicat de Policies i Bombers (SPPLB), Toni Aroca, per a insistir que “el mínim és el document d’Hisenda” que preveja l’equiparació del cos amb la resta de personal de l’empresa pública Tragsa.

En la trobada entre els sindicats, el responsable d’Emergències els va explicar que la Generalitat confia que “en 24 hores” arribe l’assumpte a la ministra, María Jesús Montero, per a autoritzar el pagament, segons el representant sindical. “Per a desbloquejar la vaga i tindre unes garanties, el mínim és el document d’Hisenda”, va reiterar.

Per contra, va remarcar que el compromís de Sánchez “no és una garantia” i que, “fins i tot tenint el paper, això no garanteix res: Cal asseure’s amb l’empresa i que pague des de l’1 de gener amb els endarreriments inclosos”. De fet, Aroca va indicar que Tragsa “diu que ja té el programa informàtic amb les taules (de salaris) autoritzades”.

Després d’aquesta trobada, els bombers estan citats de nou aquest dijous, 4 d’octubre, a les sis de la vesprada en el comité de vaga, on també participarà el responsable d’Emergències.

El col·lectiu va iniciar la vaga indefinida el divendres 14 de setembre a l’espera que el Ministeri autoritzara la modificació salarial pactada amb Tragsa sobre la base de les noves funcions i condicions del servei que s’arrepleguen en el Reglament del Servei de Bombers Forestals de la Generalitat Valenciana, que va ser aprovat el passat 7 de setembre pel Consell.

Comparteix

Icona de pantalla completa