Diari La Veu del País Valencià
El Ministeri d’Hisenda es compromet a autoritzar l’equiparació salarial dels bombers forestals

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, s’ha compromés aquest dimecres amb el cap del Consell, Ximo Puig, que el Ministeri d’Hisenda autoritzarà “immediatament” l’equiparació salarial dels bombers forestals del País Valencià, en vaga des del passat 14 de setembre. Dos d’ells, a més, porten tres dies en vaga de fam.

La situació laboral dels bombers és un dels temes que Sánchez i Puig han abordat en la trobada que han mantingut en la Moncloa, compromisos que tots dos han destacat en sengles missatges als seus comptes de Twitter.

Segons informa Presidència del Govern espanyol en un comunicat, Sánchez ha confirmat al president que l’Executiu ha accedit a la sol·licitud de la Generalitat d’equiparació salarial dels bombers forestals amb el personal similar de l’empresa pública Tragsa.

D’aquesta forma, Hisenda autoritzarà “immediatament” el pagament d’aquest complement salarial de transició. Per la seua part, el Consell es compromet a culminar dins del termini i en la forma escaient la incorporació d’aquest cos de bombers a l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE), “de manera que no torne a ser necessari un altre instrument provisional”, expliquen des de l’executiu estatal.

Un cos de bombers únic

Precisament aquest dimecres, bombers dels sis Serveis de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament (SPEIS) valencians s’han concentrat a València davant el Palau de la Generalitat per a reclamar una comissió tècnica, amb representants de tots els sectors implicats, que acorde la creació d’un cos únic.

Fins a aquest dimecres, han lamentat que l’única cosa que ha fet el director de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, és intentar “desunir” i “enfrontar col·lectius” atorgant als forestals algunes de les funcions que ells realitzen. El col·lectiu va iniciar la vaga indefinida el divendres 14 de setembre, a l’espera que el Ministeri autoritze la modificació salarial pactada amb Tragsa sobre la base de les noves funcions i condicions del servei que es recullen en el Reglament de Bombers Forestals que va ser aprovat el passat 7 de setembre pel Consell.

Comparteix

Icona de pantalla completa