Diari La Veu del País Valencià
El passat setembre va ser el més càlid des de 2014

El passat mes de setembre va ser el més càlid des de 2014 i el nové des de 1950, amb una temperatura mitjana de 22 graus, 1,3 més que la mitjana de la sèrie històrica. El passat mes de setembre també va se més plujós que l’habitual, amb una precipitació acumulada de 62,2 l/m2, un registre lleugerament superior a la mitjana climàtica del període 1981-2010.

Segons el resum climatològic del mes de setembre elaborat pel departament de Climatologia de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), el caràcter molt càlid del mes està relacionat sobretot amb les temperatures tan altes que es van registrar la setmana del 16 al 23. El diumenge 23 va ser el dia més càlid de setembre i entre els dies 22 i 23 es van superar els 35 graus en localitats com Sumacàrcer, Carcaixent i Alginet, a la Ribera Alta; Xàtiva, a la Costera; o Xalans, al Vall d’Aiora.

Així mateix, hi ha hagut 19 dies de tempesta al llarg del mes, encara que les intensitats de precipitació molt forta o torrencial han quedat restringides a zones reduïdes del territori, la qual cosa denota que, encara que les tempestes van ser generals, no van tindre un grau d’organització molt elevat.

La precipitació acumulada ha sigut de 62,2 l/m2, que és lleugerament superior a la de la mitjana climàtica del període 1981-2010 (61,3 l/m2) i globalment es qualifica el mes com a humit. Les precipitacions que es van registrar van estar acompanyades de tempesta i van ser generalitzades, amb valors més alts de precipitació molt focalitzats en zones reduïdes del territori, en general pròximes al litoral, encara que amb intenses tempestes de forma més dispersa a l’interior del territori.

Comparteix

Icona de pantalla completa