Diari La Veu del País Valencià
Adif implantarà l’ample internacional a l’estació de Puçol entre el 5 d’octubre i el 12 de novembre

Adif Alta Velocitat (Adif AV) realitzarà entre el 5 d’octubre i el 12 de novembre una nova fase de les obres d’implantació de l’ample internacional en el tram València-Castelló del Corredor Mediterrani. Les actuacions es desenvoluparan a l’estació de Puçol (l’Horta Nord) i comportaran alguns talls de vies i la limitació de velocitat.

Les obres consistiran en la substitució de sis desviaments o canvis d’agulles per altres mixtos, aptes per a tots dos amples de via, i el seu enllaç amb els dispositius del mateix tipus ja instal·lats en fases anteriors. A més, s’aprofitarà per a adequar la catenària en la futura situació i per a instal·lar nou programari per a la configuració de l’estació, entre altres accions.

Calendari de les obres

Les obres s’executaran en múltiples fases en les diferents vies de l’estació i principalment en horari nocturn i en caps de setmana, amb la finalitat de reduir al màxim les afectacions al trànsit de trens.

Des del divendres 5 d’octubre a les 23.30h fins al dimecres 10 d’octubre a les 05.40h es tallaran les vies 1 i 3 de l’estació i trajectes en període nocturn. Des del divendres 19 d’octubre a les 23.30h fins al dilluns 22 a les 05.40h i des del divendres 26 d’octubre a les 23.30h fins al dilluns 29 a les 05.30h es tallaran les vies 2 i 4 de l’estació i es restringirà el trànsit per una via en el trajecte entre Massalfassar i Sagunt.

Durant l’execució d’aquestes obres, i amb la finalitat de garantir la seguretat tant dels treballs com de l’explotació ferroviària, s’implantaran diverses limitacions temporals de velocitat (LTV) al pas per aquesta estació de la comarca de l’Horta Nord.

Autobusos entre València i Castelló per als usuaris de l’AVE de Madrid

Entre el 6 d’octubre i el 17 d’octubre, els AVE entre Madrid i Castelló no circularan en el tram de València a Castelló, però sí entre Madrid i València. Per a fer el trajecte entre València i Castelló, s’oferirà la possibilitat d’utilitzar un servei d’autobús o els serveis de Rodalia i Mitja Distància.

Entre el 18 i el 28 d’octubre, els passatgers que isquen de Puerta de Atocha a les 9.40h aniran de València Joaquín Sorolla a Castelló en autobús. De la mateixa manera, els viatgers de l’AVE Castelló-Madrid amb eixida a les 13.30h realitzaran el trajecte en autobús fins a València.

Els altres dos serveis AVE entre Madrid i Castelló, un per cada sentit, circularan amb normalitat durant tot el trajecte. Des de Renfe i Adif AV avisen que els trens afectats pels transbords poden patir demores i remarquen que en els recorreguts amb autobús no s’admetran bicicletes ni animals domèstics.

Comparteix

Icona de pantalla completa