Diari La Veu del País Valencià
El Ministeri d’Indústria atorgarà 77 milions d’euros en préstecs al sector industrial valencià

El Ministeri d’Indústria ha posat en marxa un programa per a donar suport al desenvolupament industrial amb el qual atorgarà 77 milions en forma de préstecs per a les empreses del País Valencià. Així ho ha explicat el conseller d’Economia, Rafa Climent, en un comunicat després d’haver assistit, junt amb la secretària autonòmica d’Economia Sostenible, Sectors Productius i Comerç, Blanca Marín; la directora general d’Indústria, Empar Martínez, i la directora general de l’Ivace, Júlia Company, han assistit al plenari de la Conferència Sectorial d’Indústria i de la Pime en el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme.

En aquesta conferència sectorial s’ha aprovat l’esborrany per al conveni que se signarà amb cadascuna de les autonomies per a poder gestionar i executar els expedients de les ajudes financeres d’aquesta ordre, adreçada a les empreses per a la realització d’inversions de caràcter industrial que contribuïsquen a reforçar la competitivitat per a afavorir el desenvolupament d’empreses i projectes estratègics; iniciatives industrials innovadores; inversions que avancen cap a la digitalització dels processos productius, i l’augment de les exportacions.

Climent ha valorat de “manera molt positiva” una ordre d’ajudes que ja “es troba en sintonia amb la política industrial que s’està desenvolupant des del Consell des de fa tres anys”.

A més, a la Conferència Sectorial s’ha aprovat una comissió de treball per a negociar l’ordre d’ajudes per a l’exercici 2019. El conseller ha destacat que “aquestos nous suports financers als quals tindrà accés el teixit industrial valencià, se sumaran a les ajudes i iniciatives posades en marxa pel Consell per tal d’impulsar la reindustrialització de la Comunitat Valenciana”.

En aquest sentit, Rafa Climent ha recordat que “en 2017 des de l’Ivace es va posar en marxa per primera vegada una ordre d’ajudes adreçada a la millora, modernització i dotació d’infraestructures i serveis en polígons, àrees industrials i enclavaments tecnològics, que ha tingut la seua continuïtat amb una convocatòria plurianual per als exercicis 2018-2019, que suposa un total de més de 70 milions en ajudes que beneficiaran 239 polígons industrials repartits per tota la Comunitat”.

El conseller ha ressaltat que, a més d’aquestes ajudes, “la Comunitat Valenciana ha sigut la primera a regular la gestió dels polígons industrials, gràcies a la Llei de Gestió, modernització i promoció de les àrees industrials de la Comunitat Valenciana, per la qual ja s’han interessat altres comunitats autònomes i el Ministeri”.

Així mateix, “hem elaborat un Pla Estratègic de la Indústria Valenciana per al període 2018-2023, participat i treballat amb tots els agents i sectors implicats, que va ser presentat ahir a l’Observatori de la Indústria perquè presenten els seus suggeriments”.

Aquest pla comptarà amb sis eixos estratègics, com són la innovació; la transformació digital; la internacionalització; la formació i l’ocupació; l’energia, i la col·laboració entre les empreses, clústers, consorcis i sectors, que permetran prioritzar i definir les actuacions a realitzar.

Comparteix

Icona de pantalla completa