Diari La Veu del País Valencià
Podem espera que la seua proposició de llei de buidatge de les diputacions s’aprove abans que acabe la legislatura

El coordinador del grup parlamentari Podem a les Corts, César Jiménez, ha avançat que presentaran aquest mateix dimecres al registre la seua proposició de llei per a coordinar les competències de les diputacions, després de recollir les aportacions plantejades pel PSPV i Compromís, amb l’esperança que puga veure la llum abans que acabe la legislatura perquè “això implicaria el compliment de l’Acord del Botànic”.

Així ho ha assenyalat als mitjans el diputat, qui ha valorat la reunió de dimarts entre el president de la Generalitat, Ximo Puig, i el de la Diputació de València, Toni Gaspar, per a avançar “en el sentit que diu la llei” de Podem. Per aquest motiu, ha admés la “satisfacció que s’estiguen donant passos en eixe sentit”, encara que “no és suficient”.

“L’anunci de comissions bilaterals no resol molts dels dubtes i tampoc no sabem si les diputacions de Castelló i d’Alacant estarien d’acord a constituir comissions com a tal”, ha advertit, per a incidir en la necessitat que aquestes comissions, que apareixen en la seua proposició de llei, figuren en un text legal per a aconseguir “l’eficiència dels recursos, gestionar millor i coordinar millor” l’actuació autonòmica i provincial.

Jiménez ha explicat que han donat el text a altres grups perquè facen les seues aportacions perquè la seua voluntat és “que es resolga ràpid la tramitació” i ara faran arribar el document final als grups abans de registrar-lo. Ha indicat que consideren que han integrat “bé” les aportacions socialistes i que la proposta que es traslladarà aquest dimecres “és definitiva”, tot i que admet algun matís però no “canvis substancials”.

Preguntat pel termini per a poder aprovar aquesta proposta, ha indicat que és el final de legislatura i ha lamentat que “s’ha avançat poc quant a coordinació de diputacions i només més s’estan veient avanços en el moment en què estem dient que no s’ha complit”.

“La reunió de Gaspar i Puig és un exemple. Aquest tipus de reunions no s’haurien produït si no haguera estat damunt de la taula una proposició que és la nostra”, ha manifestat.

Comparteix

Icona de pantalla completa