Diari La Veu del País Valencià
Ramon Ferrer va presentar la Jornada d’Onomàstica de Vinaròs
RedactaVeu / Vinaròs

El president de l’AVL va destacar l’important material onomàstic que atresora aquesta part del territori del nord del País Valencià amb més de 25.500 topònims recopilats, una documentació que serà objecte d’estudi i debat de la Jornada d’Onomàstica de Vinaròs i que resultarà molt útil a l’hora de normalitzar els noms de lloc d’aquests pobles.

El programa recull una conferència sobre la toponímia de les partides de Vinaròs, a càrrec de Margarida Gil i Rosa Moros, així com sobre la regulació i normalització toponímica des de l’Ajuntament de Vinaròs, per part de Maria Josep Arayo. També participaran especialistes com ara Ramon Sistac, Xaverio Ballester, Javier Giralt i Lluís Gimeno, entre altres estudiosos.

Ferrer també va repassar el treball de l’AVL en relació a les comarques de l’Alt i Baix Maestrat, on en aquests anys s’han elaborat més de 30 quaderns de la col·lecció Toponímia dels Pobles Valencians. En concret, la institució normativa ha editat 17 fullets del Baix Maestrat i 12 de l’Alt Maestrat, i en la jornada es presentaran els quaderns de la Jana i Cervera del Maestrat.

La presentació de la Jornada d’Onomàstica també va comptar amb la presència de l’alcalde de Vinaròs, Juan Bautista Juan, i del regidor de Cultura, Lluís Gandia. L’Ajuntament col·labora en la iniciativa juntament amb altres entitats culturals com el Centre d’Estudis del Maestrat, l’Associació Cultural Amics de Vinaròs, Vinalab i Cefire Vinaròs.

La visita del president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua a Vinaròs va servir també per a mantenir una reunió de treball amb els responsables de l’àrea de Normalització Lingüística per a potenciar les relacions institucionals, millorar les línies de col·laboració i impulsar les activitats de foment del valencià en aquesta localitat del Baix Maestrat.

Comparteix

Icona de pantalla completa