Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament de València farà de la muralla islàmica de la plaça de l’Àngel un centre d’interpretació històric

L’Ajuntament de València rehabilitarà la part de la muralla islàmica existent en la plaça de l’Àngel després que aquest dilluns l’alcalde Joan Ribó i la consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador hagen signat l’acord perquè la Generalitat cedisca el solar on es troba aquest llenç de la muralla al consistori.

La parcel·la, ubicada al número 3 de la plaça de l’Àngel al barri del Carme era propietat de la Generalitat i ara ha passat a les mans de l’Ajuntament després d’haver-se signat l’acord de transmissió del bé, fruit de la col·laboració entre les dues administracions, han remarcat tant Ribó com Salvador. L’entesa entre el consistori i la conselleria “ha permés l’impuls d’altres projectes estancats com ara l’aparcament i urbanització de la plaça de Bruges o la recuperació dels Coberts del Port”, ha indicat l’alcalde.

Joan Ribó ha ressaltat que “amb aquesta cessió podem posar en marxa el pla de rehabilitació d’aquesta fortificació del segle XI, per al qual comptarem amb una partida en el capítol d’inversions del Pressupost Municipal”. L’alcalde ha afegit que el projecte “serà sotmés a alguna modificació com a resultat de la tramitació del Pla Especial de Ciutat Vella”. El solar visibilitzarà la muralla islàmica de València restaurada, un edifici que recau a la plaça de l’Àngel com a centre d’interpretació i l’espai enjardinat de l’interior de l’illa on es reproduirà la seqüència de fortificacions, fossar i barbacana, entre d’altres. A més, es recuperarà el ramal de la séquia de Rovella que discorre per la zona, perquè també es puga observar.

Per la seua banda, la consellera ha destacat “l’esforç dedicat a resoldre problemes i a desfer les complexitats heretades de l’anterior legislatura”. En aquest sentit, ha parlat dels Coberts del Port, “que la Generalitat ja ha lliurat en condicions a l’Ajuntament”. Entre els acords de col·laboració María José Salvador també ha ressaltat el que afecta la plaça de Bruges, “el disseny de la qual la conselleria ja ha enviat a l’Ajuntament perquè, amb les modificacions tècniques necessàries, es puga executar el projecte d’urbanització de la zona”, on, tal com ha anunciat l’alcalde, “l’Ajuntament ultima l’obra de l’aparcament”. En aquest sentit, l’alcalde ha ressaltat que l’Ajuntament contemplarà l’actuació d’urbanització en els pròxims pressupostos i probablement també en els de l’any 2020. “El projecte encara no l’he vist però és clar que per a l’equip de govern s’emmarca en l’obra d’un eix essencial del centre, el que va de la plaça de Bruges fins a la de l’Ajuntament”. “L’aparcament ja està prou avançant. De fet, l’últim ple es va acordar que l’EMT es farà càrrec de la gestió de l’aparcament, que en uns 45 dies ja estarà conclòs”, ha afegit Ribó.

D’altra banda, i davant les preguntes dels periodistes, l’alcalde Joan Ribó ha parlat de l’Ordenança de la Mobilitat, “que s’adaptarà a la situació actual i als canvis que vindran, i l’esborrany de la qual s’ha presentat aquest dilluns amb l’esperança d’aprovar-la en gener, amb totes les aportacions possibles que seran benvingudes”, ha manifestat l’alcalde. També ha qualificat “d’interessant” el Pla Especial (PEC) del Cabanyal-Canyamelar, “que ara s’obri a la participació veïnal”.

Comparteix

Icona de pantalla completa