Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat destina més de 7,4 milions d’euros a les societats musicals

RedactaVeu / València.

El conseller de Governació i Justícia, Serafín Castellàno, ha ressaltat que la Generalitat “aposta de forma ferma i decidida per les societats musicals, bandes de música, escoles de música i educands de la Comunitat Valenciana, amb una contínua tasca de fomentar, impulsar i promocionar una de les nostres més arrelades senyals d’identitat, que ens atorga un valor singular més enllà de les nostres fronteres”.

Així ho ha assegurat Castellano després de signar dos convenis de col·laboració amb el president de la Federació de Societats Musicals (FSMCV), Josep F. Almeria. Un d’ells per al suport de les activitats i el funcionament d’aquesta Federació durant 2014 i, l’altre, per a l’organització de concerts d’intercanvi, per un import total de 843.670 euros.

En aquest sentit, el conseller ha detallat que al primer conveni es destinen 393.670 euros per a col·laborar en la realització de les activitats programades per la Federació, entre les quals destaca la trobada i gira de concerts de la Banda Federal i de l’Orquestra Federal, la XV Gala de la Música, els Premies Euterpe, el III Congrés de SS. MM. i la ‘Xarxa d’Escoles’, entre d’altres.

Així mateix, Castellano ha explicat que amb el segon conveni per a l’organització de concerts d’intercanvi entre les societats federades del País Valencià, la Conselleria de Governació i Justícia aportarà 450.000 euros, que es destinaran a despeses de coordinació, promoció i publicitat dels concerts, així com a despeses d’organització i desplaçaments de les societats musicals.

D’altra banda, Serafín Castellano ha recordat que al llarg d’enguany, la Generalitat destinarà més de 7,4 milions d’euros (7.433.670 euros) a fomentar, sostenir i potenciar les societats musicals, les escoles de música i d’educands i la Federació de Societats Musicals valenciana.

En aquest sentit, ha destacat que en 2011 es va iniciar “un esforç pressupostari sense precedents que continua fins a l’actualitat”. Suposa que les societats musicals, entre 2011 i 2014, seran beneficiàries de vora 30.000.000 milions d’euros en ajudes gestionades per la Conselleria de Governació i Justícia.

Finalment, el conseller ha conclòs assenyalant que “les societats musicals i les bandes de música constitueixen un moviment associatiu propi i diferenciador de la terra valenciana, que arrelant-se en el passat estan en contínua evolució, desenvolupament i creixement. A més, són un factor de dinamització social i un motor de la nostra economia”.

Comparteix

Icona de pantalla completa