Diari La Veu del País Valencià
ERPV es ratifica en el ‘valencianisme polític’ en la seua guia ideològica i d’acció per als anys vinents

Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV) va aprovar aquest dissabte al matí a la Casa de la Música de Simat de la Valldigna la seua ponència política, és a dir, la guia ideològica i d’acció política d’ERPV per als anys vinents. Així, a partir de les 11.30h els consellers d’ERPV es van reunir per a aprovar el document, que ja havia estat esmenat per la militància.

Segons expliquen des d’ERPV, es tracta d’un text que “analitza els orígens d’ERPV fins a arribar al moment actual per a definir els tipus d’accions que s’han de dur a terme”. “En un moment en el qual es desdibuixa el significat del terme ‘valencianisme polític’, el text polític d’ERPV es ratifica en ell des del principi afirmant que el nostre naixement ‘no era fruit de l’atzar ni de qüestions estètiques, sinó que naixia amb la voluntat de definir-nos clarament: som d’esquerres, som republicans i som valencianistes'”, remarquen en un comunicat.

La ponència d’ERPV fa un reconeixement als referents polítics històrics i defineix què suposa per al partit ser d’esquerres, republicà i valencianista. “El valencianisme esdevé independentisme quan deixa d’emmirallar-se en un passat, entre superat i idealitzat, d’institucions forals, agricultura bucòlica, manufactures tradicionals i glòries culturals i s’atreveix a ultrapassar l’actual marc polític i de relacions amb el Regne d’Espanya i comença a pensar en el seu futur sobirà i republicà”, recull el text.

D’altra banda, l’acord signat amb Esquerra Valenciana “suposa que les sigles històriques del republicanisme valencianista tornen a anar juntes per a acarar un futur i un present en el qual es fa necessari conformar una esquerra valencianista, sobiranista, que sense por ens porte a l’autogovern”. “El País Valencià necessita una esquerra pròpia, forta, que treballe políticament per a assolir quotes de poder a tots els nivells de representació i emprar aquest poder per a transformar la societat, ampliant la base social dels que es reconeixen com a subjecte polític, bastint la República del País Valencià”, argumenten.

“Ratificar i renovar la confiança”

Per la vesprada, a partir de les 16.00h, estava convocat el Congrés Extraordinari d’ERPV, amb l’objectiu de “triar la nova executiva que comandarà el partit”. S’hi va presentar només una candidatura encapçalada per qui ja era el president, Josep Barberà. Per a Barberà, “és important que la militància ratifique i renove la seua confiança en l’equip que ha de dirigir el partit en una etapa complicada com és l’organització de les properes convocatòries electorals”.

Així, Barberà presidirà el partit els pròxims quatre anys al capdavant d’una executiva renovada, conformada per Francesc Sanxis (secretari d’Organització), Elo Chamarro (secretària de Finances), Júlia Andrés (secretària de les Dones), Núria Arnau (secretària d’Imatge i Comunicació), Domènec García (secretari de Política Municipal i Coordinació Sectorial), Pilar Navarro (secretària de Relacions Institucionals), Jaume Ferrà (secretari d’Agents Socials), Joanfran Martínez (secretari de Polítiques Públiques), Patrícia Minyana (secretària de Coordinació Territorial), Joande Martínes (secretari de Política Territorial), Miquel Iruela (secretari de Formació) i Dani Galvany (secretari d’Acció Política).

Barberà va fer una crida al partit per a “implementar la ponència”, un text que recull la unió entre Esquerra Republicana del País Valencià i Esquerra Valenciana, “les dues forces del valencianisme republicà històric”. El president d’Esquerra va insistir en la necessitat d’explicar i de dur a terme polítiques d’esquerres des del republicanisme que situen el País Valencià al centre de l’acció política. Per a Barberà, “tenim molta feina a fer i un període electoral al davant molt difícil des del punt de vista ideològic, especialment les eleccions autonòmiques, en el qual s’haurà de donar una recomposició de l’esquerra”.

El dirigent també es va referir a les eleccions europees i a la candidatura que encapçalarà Oriol Junqueras, “unes eleccions fonamentals en les quals les valencianes i els valencians podrem votar un home, l’Oriol, honest i que ja sabem que és capaç de donar-ho tot pel seu país i per les idees que defensa”.

Comparteix

Icona de pantalla completa