Diari La Veu del País Valencià
Naix la Colla Blanc-i-Negra, una penya d’aficionats al València doblement valencianista

“Som un grup d’aficionats al València que hem decidit fer comboi per a fer una penya valencianista que siga doblement valencianista. Volem ser del València i volem ser valencianistes”. Així es descriu la Colla Blanc-i-Negra, que també té entre els seus objectius “animar i donar suport al nostre equip, però també fer diferents activitats d’oci al voltant de l’esport, culturals, solidàries i populars i fomentar la cultura valenciana des de totes elles”. A més, remarquen que “volem donar suport a les dues seccions del nostre club, la femenina i la masculina. Per això, volem organitzar quedades abans, durant i després dels seus partits”.

En una nota, els impulsors expliquen que “a la Colla hi ha espai per a tots els valencianistes, siguen grans o menuts, sempre que compartisquen la nostra visió” i remarquen que “no tenen cabuda els violents, els racistes, els xenòfobs i tot aquell que discrimina per sexe, religió, ètnia i opinió”.

Els insults, per tant, no hi tenen cabuda; “respectem les aficions dels rivals perquè a nosaltres no ens cal insultar l’afició i l’equip rival per a animar el nostre equip”, asseguren. Per contra, destaquen que els agradaria molt “conéixer grups d’aficionats d’altres equips semblants al nostre, sobretot dels equips del nostre territori” i afegeixen que “entre els equips valencians hi ha d’haver la màxima germanor abans i després del partit i la màxima rivalitat durant els partits”.

Saber més sobre un període “no massa conegut”

Divendres vinent, 5 d’octubre, es presenta de manera oficial a la societat valenciana la Colla Blanc-i-Negra. Ho faran a partir de les 19.00h al Bar la Murta de Benimaclet i aprofitaran l’ocasió per a celebrar una xarrada-col·loqui sobre el València FC en la Guerra Civil.

Tal com expliquen des de l’organització, la xarrada la protagonitzaran “dos apassionats del nostre club que coneixen molt bé la seua història”. Es tracta del periodista i professor José Ricardo March, autor de Bronco y liguero i de 25 historias del València CF que quizás no conozcas, i The Barraca, que des de 2009 gestiona una web amb el mateix nom on relata “desenes d’històries sobre el València amb infografies, curiositats i notes”.

La Colla Blanc-i-Negra recorda que aquesta temporada el València celebra el seu centenari i que “en aquestos 100 anys han passat moltes coses, moltes d’elles sobradament conegudes per l’afició, però d’altres quasi oblidades o esborrades”. En concret, posen el focus sobre la Guerra Civil, “un període no massa conegut”, i per això la Colla comença les seues activitats socials organitzant una xarrada “amb la presència de dos experts contrastats en la història del València i sobre eixa època sobre la qual volem saber més”.

Comparteix

Icona de pantalla completa